Handige en stijlvolle leren weekendtassen

Zoals de naam eigenlijk al zegt, zijn weekendtassen ideaal voor een weekendje weg. Weekendtassen zijn vaak kleiner dan echte reistassen, waardoor ze makkelijker mee te nemen zijn. Een weekendtas is precies groot genoeg om een setje kleding in mee te nemen, samen met de dagelijkse verzorgingsproducten die je gebruikt. Zo loop je niet onnodig met een onhandig grote tas te slepen terwijl je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Let er wel op dat je een weekendtas niet te vol stopt, want dan is de kans groot dat je tas sneller scheurt. Als je veel mee wilt nemen tijdens een weekendje weg, kies dan toch voor een grotere reistas.

Weekendtas

Verschillende soorten & kleuren

Weekendtassen zijn er in allerlei soorten en kleuren. Bruin en zwart zijn kleuren die je veel ziet. Deze kleuren worden vaak gezien als veilig, omdat je er niet snel op uitgekeken zult raken en je het niet snel ziet als de tas vies wordt. Daarnaast zijn bruine en zwarte weekendtassen heel stijlvol en makkelijk te combineren: niet onbelangrijk als je stijlvol op je vakantiebestemming aan wilt komen. Naast zwart en bruin, zijn weekendtassen natuurlijk in allerlei kleuren en prints verkrijgbaar. Een weekendtas gaat over het algemeen langer mee dan een gewone tas voor dagelijks gebruik, omdat deze simpelweg minder vaak gebruikt zal worden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een weekendtas die echt helemaal bij jou past en waar je niet snel op uitgekeken bent.

Weekendtassen

Materiaal van weekendtassen

Ook het materiaal is iets waar je rekening mee moet houden als je een weekendtas aanschaft. Er zijn bijvoorbeeld weekendtassen van canvas, katoen, nylon en leer. Nylon is sterk, licht en relatief goedkoop. Daarnaast zijn nylon weekendtassen in veel kleuren beschikbaar. Leren weekendtassen zijn duurder in aanschaf, maar leer is een natuurproduct dat heel sterk is en lang mooi blijft. Wel zal een leren weekendtas wat zwaarder zijn. Deze materialen zijn flexibel, waardoor ze zich een beetje kunnen aanpassen aan de inhoud. Dat kan heel makkelijk zijn, maar dat betekent ook dat een weekendtas geen bescherming biedt voor breekbare spullen. Daarom is het meestal niet ideaal om een weekendtas te gebruiken als je op reis gaat met het vliegtuig. Als je toch een weekendtas gebruikt voor reizen met het vliegtuig, is het makkelijk om een opvallende kleur te kiezen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een verkeerde tas meeneemt, omdat die tas precies leek op zijn eigen tas. Ook zal je een opvallende tas minder snel kwijtraken.

Reageren