Handige apps voor op reis

  1. TripAdvisor

Wanneer je gebruik maakt van TripAdvisor, kun je gemakkelijk hotels en restaurants bij je in de buurt vinden Er staat een beoordeling bij van mensen die er al eens zijn geweest. Hoe meer beoordelingen er geregistreerd staan, hoe betrouwbaarder de informatie die wordt aangeboden. Zo hoef je nooit meer te balen van een slecht hotel of tegenvallend eten.

Tripadvisor

(bron: reisjunk.nl)

  1. Google Goggles

In het buitenland kan het best vaak gebeuren dat je bij een standbeeld of gebouw staat en je afvraagt wat het eigenlijk is. Google Goggles helpt je door een foto van het ding dat je ziet op te zoeken in de database. Je wordt binnen enkele seconden voorzien van een betrouwbare beschrijving van wat je eigenlijk voor je ziet.

  1. Maps 2Go Pro

Deze app werkt vrijwel hetzelfde als Google Maps. Het verschil is echter dat je kaarten van je reisgebied van tevoren kunt downloaden, waardoor je ze ook kunt raadplegen als je geen internet hebt aanstaan. Zo kun je op de camping of in het hotel via de WiFi de kaarten uploaden, zodat je tijdens je dagtocht geen geld hoeft te verspillen aan internet.

Maps 2Go Pro

(bron: anwb.nl)

  1. Wordlens

Via de camera kun je eenvoudig borden, menu’s of andere teksten inscannen. De app vertaald de tekst vervolgens naar het Nederlands. De meest bekende talen zijn gratis, maar voor sommige moet je betalen in de app. Toch is het ideaal om zo’n zakvertaler bij de hand te hebben wanneer je er niets meer van snapt.

 

  1. Is dit ok?

Je vraagt je vast weleens af welke dingen je wel of niet mee mag nemen van of naar het buitenland. Ook plaatselijke gewoonten en gebruiken kunnen behoorlijk afwijken van onze normen en soms kun je per ongeluk andere mensen beledigen. Dat voorkom je met de app ‘is dit ok?’ die een lijst geeft met gewoonten, gebruiken en regels voor het betreffende land waar je op vakantie bent.

Is dit ok app

(bron: wearetravellers.nl)

Wil je een app goed kunnen gebruiken, dan is een goede smartphone noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de xperia z5, die zeer geschikt is om mee op reis te gaan. Deze telefoon is speciaal uitgerust voor vakanties met een extra goede camera en een batterij die bij gemiddeld gebruik ruim twee dagen mee kan gaan. Ideaal dus om er al die schitterende apps op te zetten en te gaan genieten van een heerlijke vakantie!

 

Reageren