Goedkoop treinen in het Verenigd Koninkrijk, 5 tips!

Het Verenigd Koninkrijk is een prachtig land om door te reizen. Je vindt hier de meest sprookjesachtige dorpjes en indrukwekkende natuurgebieden. Met name voor Nederlanders ligt dit prachtige land binnen handbereik. Binnen een uurtje vlieg je naar Londen en ook met de boot kun je eenvoudig het eiland bereiken. Het enige nadeel is dat veel mensen niet graag autorijden in het Verenigd Koninkrijk. Men vindt het als ‘rechtsrijder’ niet fijn om ineens op de linkerbaan te moeten rijden. Wees gerust, want er zijn zeker alternatieven. Het Verenigd Koninkrijk is gezegend met grootschalig spoorwegennet. Enige nadeel is dat de treinen hier niet goedkoop zijn. Er zijn echter een paar handige trucs waarmee je flink kunt besparen op je treinticket. Hieronder 5 tips om zo goedkoop mogelijk te treinen in het Verenigd Koninkrijk!

1. Boek je tickets op tijd

Wanneer je voor het eerst een kijkje neemt op de website van de Britse spoorwegen schrik je je waarschijnlijk helemaal rot. De prijzen zijn belachelijk hoog, zelfs nu de pond zo laag staat. Hoe kom je toch aan goedkopere treintickets in Engeland? De truc is om zo vroeg mogelijk te boeken. In Engeland kun je tot 90 dagen vóór de reisdatum je ticket boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket!

2. ‘Off-peak’ reizen

De goedkoopste treintickets zijn vaak ‘off-peak’. Dit houdt in dat je tijdens de daluren reist. Deze daluren verschillen per dag maar over het algemeen is reizen na 10 uur ‘s ochtends en 4 uur ‘s middags het goedkoopst. Het is misschien op het begin even puzzelen maar op de website van The Trainline zijn de ‘off-peak’ tickets eenvoudig te herkennen.

3. Kies voor een Railcard

In Engeland is het mogelijk om een Railcard aan te schaffen. Er zijn zes verschillende types, er zit er vast eentje bij die voor jou geschikt is. Zo is er een railcard voor jongeren van 16-25 jaar en een Two Together railcard waarmee je voordelig met zijn tweeën kunt reizen. Een railcard kost omgerekend zo’n 35 euro voor een jaar en hiermee krijg je 33% korting op alle treintickets. Je kunt dus eenvoudig uitrekenen of dit voordelig is voor jou. Deze treinpassen kun je hier aanschaffen.

4. Groepskorting

Vaak krijg je korting als je met een groep reist. Zo kun je als groep groter dan drie personen al voordelig treinreizen in Engeland boeken. Je krijgt net als bij de railcards 33% korting per kaartje.

5. Haal losse tickets

Ben jij van plan om met de trein te reizen van Londen naar Manchester? Dan is het verstandig om losse treinkaartjes te kopen voor kleine delen van deze reis. Het komt in principe op hetzelfde neer, maar op deze manier ben je gegarandeerd goedkoper uit. Via de website van ticketclever kun je deze losse tickets eenvoudig bestellen. Vul simpelweg je vertreklocatie en eindbestemming in en de website doet de rest.

Lees ook: Goedkope vakantie Europa

Heb jij nog meer tips om geld te besparen met treinreizen in het Verenigd Koninkrijk? Laat het ons weten in een reactie, zodat wij jouw tip erbij kunnen plaatsen!

Reageren