Goedkoop op vakantie in je eigen stacaravan

Veel mensen denken bij ‘vakantie’ meteen aan buitenlandse avontuurtjes. Hier zitten helaas vaak hoge kosten aan verbonden en niet iedereen kan dit betalen. Deze zomer is het zulk lekker weer in Nederland en de verwachting is dat ook de toekomstige zomers warm en zonnig zullen worden. Je hoeft dus in principe het land niet meer uit om een zonnige, ontspannen vakantie te hebben. Het huren van een vakantieaccommodatie in Nederland kan best prijzig zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een vakantiewoning aan te schaffen. Hier kun je op elk moment van het jaar heen om even heerlijk uit te rusten. Een relatief goedkope vakantiewoning is een stacaravan. Deze van oudsher door zigeuners bewoonde ‘huizen’ hebben door de jaren heen een slecht imago gekregen, maar worden langzamerhand populairder.

Stacaravan aanschaffen

Het begint natuurlijk allemaal bij het aanschaffen van een stacaravan. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: ‘Wil ik een nieuwe stacaravan of een tweedehands stacaravan kopen?’. Een nieuwe stacaravan spreekt voor zich. Deze zijn uiteraard duurder als een tweedehands exemplaar, maar alles komt nieuw uit de fabriek dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. Een tweedehands stacaravan is een stuk goedkoper. Misschien ken je wel iemand met een stacaravan te koop. Wel is belangrijk om goed te letten op de staat van de caravan. Je wilt natuurlijk niet betalen voor een stacaravan die na een jaar uit elkaar valt. Dingen waar je vooral op moet letten zijn: de staat van de vloer, de ramen en kozijnen, de wanden en het plafond, de waterleidingen en het chassis.

Lees ook: Drie tips voor het kopen van een stacaravan!

Het kiezen van een standplaats

Sommige stacaravans worden verkocht met standplaats, maar er zijn ook stacaravans die je koopt zonder standplaats. Een standplaats is de plek, meestal een camping, waar de stacaravan gelokaliseerd is. Overal in Nederland vind je deze campings, waar je de stacaravan kunt neerzetten. Uiteraard verschilt elke camping en we raden je aan om van tevoren alvast een keertje langs te gaan om de locatie te bekijken en wellicht wat sfeer te proeven!

Tijd om op vakantie te gaan!

Het is dus vrij eenvoudig om je eigen stacaravan aan te schaffen. We raden je wel aan om van tevoren goed voor jezelf uit te rekenen hoeveel het per jaar gaat kosten en wat voor onderhoud je aan de stacaravan zult hebben. Want hoewel je maar een paar maanden per jaar in je ‘vakantiehuisje’ verblijft is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden.

Heb jij een stacaravan? We horen graag je ervaringen!

Reageren