Goedkoop op reis: vijf gratis bezienswaardigheden in New York

In de stad van Frank Sinatra valt er altijd wat te ontdekken. Deze stad heeft dan ook een ongewone aantrekkingskracht. Series als Friends wisten de mythe alleen maar te versterken. The Statue of Liberty en de torenhoge wolkenkrabbers herbergen geen geheimen meer. Een show op Broadway of een helikoptervlucht boven de Hudson? Stuk voor stuk leuke ideeën, maar niet voor onze portemonnee. Mag het een tikkeltje goedkoper? Wij presenteren jou vijf gratis bezienswaardigheden in New York.

Central Park

Een gratis park, dat zal niemand verbazen. Toch is het net dat wat Central Park doet. Dit gigantisch park is ideaal om urenlang in te vertoeven. Er bevinden zich talloze gratis bezienswaardigheden die je echt moet zien. Denk bijvoorbeeld aan de vele beelden en de voortdurend aanwezige gratis evenementen. Minstens even bijzonder is Strawberry Fields. Het gaat om een monument ter ere van John Lennon. Uiteraard werd het monument vernoemd naar het lied «Strawberry Fields Forever». Soms hoor je mensen op die herdenkingsplek nog steeds liedjes zingen. Hier kom je even tot rust tijdens jouw stedentrip naar New York.

Central Park, New York, Amerika

Federal Reserve Bank of New York

Onderga een gratis rondleiding in de Federal Reserve Bank of New York. Hier krijg je een rondleiding door de kluizen diep onder grond. Je leert alles over vals geld en ontdekt de rijke muntencollectie. Intussen bevind je je op slechts enkele meters van tienduizend ton goud. Tijdig boeken is wel de boodschap: minstens een week voor vertrek.

Federal Reserve Bank of New York

African Burial Ground National Monument

Wie Amerikaanse geschiedenis zegt, komt al snel uit bij de slavernij. In Lower Manhattan vind je een herdenkingsmonument voor een recent ontdekte begraafplaats. Hier ontdekte men vierhonderd begraven Afrikaanse slaven. Naast het monument is ook een bezoekerscentrum te vinden. Je ontdekt er alles over de Afrikaanse roots van New York. De toegang is volledig gratis en er vinden vaak gratis evenementen plaats. Op de geboortedag van Martin Luther King is dat bijvoorbeeld het geval.

Old Stone House

New York kent ook een Nederlandse geschiedenislijn. Toen noemden we de stad wel nog Nieuw-Amsterdam. De restanten van die geschiedenis zijn moeilijk terug te vinden. Toch is het niet helemaal onmogelijk. Een voorbeeld vinden we bij de Old Stone House. Het gaat om een gereconstrueerde versie van een zeventiende eeuws Nederlands huisje. Hier kan je ook een tentoonstelling bezoeken over de Amerikaanse Revolutie.

American Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History is een van de belangrijkere bezienswaardigheden. Hier vind je onder andere een ruim aantal opgezette dieren. Ook de menselijke geschiedenis komt rijkelijk aan bod. Zo vind je er onder andere diorama’s van de beroemde Homo Ergaster. Het museum is tegen betaling te bezoeken. Het laatste uur is de toegang echter meestal gratis. Ideaal als goedkope afsluiter van de dag.

Central Park bracht ons een eerste muzikale noot. Het American Museum of Natural History helpt ons op dezelfde manier af te sluiten. Hier is immers een afgietsel te vinden van het skelet van Lucy. Het gaat om de allereerste gevonden Australopithecus afarensis. Zij werd vernoemd naar het lied «Lucy in the Sky with Diamonds».

American Museum of Natural History

Reageren