Goed voorbereid met je auto op vakantie: 5 tips!

  1. Check je oliepeil en koelvloeistof

Eens in de zoveel tijd moet je je oliepeil checken en je koelvloeistof. Zeker als je auto meer kilometers gaat maken tijdens de reis dan normaal, is het belangrijk dat je voldoende olie en koelvloeistof hebt. Controleer altijd bij een koude motor, het checken van de olie kan bij een warme motor tot brandwonden leiden!

  1. Check je Apk-keuring

Controleer een aantal weken voordat je op vakantie gaat wanneer je Apk-keuring verloopt, zodat je zeker weet dat hij niet verloopt op het moment dat je op vakantie bent. Het is verboden om rond te rijden met een auto die niet APK gekeurd is en je riskeert dan een boete. De kosten voor een boete zijn vele malen hoger dan de kosten voor een Apk-keuring. Als je APK binnenkort verloopt, zorg dan dat je zo snel mogelijk je auto laat keuren.

  1. Check of de airco nog werkt

Het komt weleens voor dat men al redelijk op tijd naar een zonnig oord vertrekt met de auto, bijvoorbeeld in april of mei. De kans is dan aannemelijk dat je de airco nog niet gebruikt hebt, maar bij aankomst van bestemming wil je hem natuurlijk wel gebruiken. En dan blijkt ineens dat de airco niet meer werkt. Dat is vervelend, want de airco kan erg aangenaam zijn wanneer het buiten warm is. Check daarom altijd ruim van tevoren of je airco nog goed werkt. Werkt het niet meer, dan kun je je auto bij ons langs brengen voor een airco service.

  1. Check de bandenspanning en bandenslijtage

Het is belangrijk om met goede banden de weg op te gaan om vervelende situaties te voorkomen. Wanneer je banden flink versleten zijn, wordt de remweg verlengd. Versleten banden met een natte weg zijn ook een slechte combinatie. Controleer het reservewiel en of alle gereedschap aanwezig is om eventueel een band te vervangen. Controleer ook de bandenspanning. Vaak is een auto tijdens een vakantie veel zwaarder beladen en dan moet de bandendruk ook worden aangepast.

  1. Check wanneer de grote beurt plaatsvindt

Bekijk een aantal weken voor dat je op vakantie gaat wanneer de volgende grote beurt plaatsvindt. Als dat tijdens je vakantie is of vlak er na, dan is het verstandig om de grote beurt voor je auto van tevoren nog in te plannen. Zo weet je zeker dat je auto er helemaal klaar voor is om op vakantie te gaan en hoef jij zelf bovenstaande stappen niet meer uit te voeren!

Goed voorbereid op vakantie scheelt het halve werk. Het zou zeer zonde zijn als je tijdens je vakantie langs de weg komt te staan met pech die je zelf gemakkelijk had kunnen voorkomen. En het geeft ook nog eens veel meer ontspanning als je auto veilig de weg op gaat.

 

Reageren