Glamping in Nederland: 3x leuke bestemmingen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor glamping. En dit kun je niet alleen in het buitenland doen, maar ook gewoon in ons eigen land. Glamping Nederland is een goede optie als jij dol bent op kamperen en luxe. Er zijn genoeg leuke bestemmingen in Nederland waar je kunt genieten van glamping. Zie jij het wel zitten om dit eens in eigen land te doen? Wij helpen je op weg en zetten in dit artikel 3 leuke bestemmingen op een rij!

Wat is glamping?

Ben je iemand die graag gaat kamperen, maar wel iets luxer? Dan is glamping misschien wel iets voor jou. Want wat is glamping nu precies? Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamour camping of glamourous camping. Dit betekent dus eigenlijk kamperen met de luxe van thuis. Als je kiest voor glamping kun je dus veel luxe verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een glampingtent met een comfortabel bed, luxe meubilair, een uitgebreide keuken en zelfs eigen sanitair. Glamping is dus een hele relaxte manier van op vakantie gaan.

Glamping in Nederland

Drie bestemmingen voor glamping in Nederland

Waar glamping in de eerste instantie vooral in het buitenland steeds bekender werd, is het nu ook in Nederland al heel populair. Dat is dan ook niet gek, want glamping biedt enorm veel voordelen als je graag luxe wilt kamperen. Ben je benieuwd naar wat toffe bestemmingen voor glamping? Wij bespreken het hieronder.

Gelderland

Een perfecte bestemming voor glamping is Gelderland. In deze provincie zijn meerdere campings te vinden die de mogelijkheid bieden voor glamping. Gelderland is daarom ontzettend geschikt voor een heerlijke vakantie of lekker weekend weg. Je bent hier aan het juiste adres als je lekker even tot rust wilt komen, maar ook als je een actieve vakantie voor je ziet ben je in Gelderland op de juiste plaats. Je kunt hier namelijk ook heerlijke fietstochten of wandeltochten maken door de natuur.

Limburg

Een andere bestemming waar je zeker heen kunt gaan als je glamping graag eens wilt proberen, is Limburg. In deze provincie zijn ook meerdere campings die deze mogelijkheid bieden. Limburg is een perfecte bestemming als je er even lekker tussenuit wilt. Je kunt er allerlei dingen doen. Zo is glamping hier geschikt om even heerlijk tot rust te komen. Bovendien zijn in Limburg natuurlijk heel veel gezellige dorpjes en steden te vinden, waar je even een bezoekje aan kunt brengen. Mocht je meer avontuurlijk zijn, kun je op deze bestemming ook je fiets- of wandelschoenen aantrekken. In Limburg zijn namelijk talloze mogelijkheden om te fietsen of wandelen door bijvoorbeeld de natuur en heuvels.

Overijssel

Een van de leukste bestemmingen voor glamping is Overijssel. In deze provincie zijn meerdere campings beschikbaar waar je van glamping kunt genieten. In Overijssel kun je veel doen, er is veel te beleven. Je kunt er natuurlijk genieten van je welverdiende vakantie, maar je kunt er ook voor kiezen om erop uit te trekken. Zo kun je in Overijssel leuke dorpen en steden bezoeken. Dit kun je doen voor bijvoorbeeld leuke bezienswaardigheden, maar uiteraard ook om even lekker te shoppen. In Overijssel heb je ook de mogelijkheid om actief te zijn, want door de mooie groene omgeving kun jij hier heerlijke fiets- of wandeltochten maken.

Op deze drie bestemmingen is genoeg te beleven, hier is voor ieder wat wils. Je kunt van de omgeving genieten, maar de camping zelf heeft ook genoeg te bieden. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden, entertainment, minigolf of voetbalvelden. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, zij kunnen zich hier prima vermaken. Zo is er vaak een speeltuin aanwezig en ook bieden veel campings leuke animatie aan voor kinderen. Glamping is dus geschikt voor zowel jong als oud.

Kortom, er is ook in Nederland genoeg te beleven als je graag wilt genieten van glamping. Glamping biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan de luxe, het minder meesjouwen van spullen, het besparen van tijd, de grote ruimtes en ga zo maar door. Als jij dus ontzettend dol bent op kamperen, maar graag eens meer luxe wilt hebben, kun je het zeker overwegen om glamping eens te proberen. En dat hoeft niet direct in het buitenland, want ook Nederland biedt hier mooie mogelijkheden voor!

Reageren