Gent, de gezellige stad van onze zuiderburen

Ik vind Gent persoonlijk de leukste stad van België. Het is een hele gezellige stad met veel studenten, terrasjes, leuke boetiekjes en originele restaurants. Ook  is er veel mooie architectuur en interessante musea. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip. De stad heeft voor ieder wat wils. En nog één voordeel, het is ook nog eens dichtbij! Met deze tips weet jij de beste plekjes in Gent te vinden.

Winkelen in Gent

In Gent kan je heel leuk winkelen. Zo is er een lange drukke winkelstraat, de Veldstraat, waar je veel grote merken vindt zoals Jack and Jones en WE. Maar wat vooral leuk is in Gent zijn de kleine originele winkels. Je vind deze winkels vooral in de Vlaaderenstraaten en de Walpoortstraat. Regent het buiten? Dan kan je beter naar het overdekte winkelcentrum Gent Zuid.

Koffie drinken in Gent

Voor een ouderwets gezellig café ga je naar Mokabon. Daar serveren ze al decennia lang goede koffie met lekkere wafels. Het is simpel en goed. Een wat hipper café is de koffiebar Simon Says waar je ook spannende dranken als een chai latte of een espresso macchiato kunt drinken. Hou jij meer van warme chocolademelk? Ga dan naar Quetzal, dit is een café helemaal gericht op chocola. Zo serveren ze allerlei soorten chocolademelk, maar ook chocoladefondue en heerlijke brownies.

Architectuur en bezienswaardigheden van Gent

Gent is een fijne stad om doorheen te wandelen. Veel gebouwen in het centrum zijn wat ouder en uniek, en er zijn veel mooie straten. Ook zijn er in Gent een paar indrukwekkende gebouwen die je zeker moet bezoeken als je van architectuur houdt.

Het gravensteen is een indrukwekkende burcht in het midden van de stad. Gebouwd in 1180 door Filips van den Elzas. Je kunt de burcht elke dag bezoeken en een entreekaartje kost €10,- Een andere bezienswaardigheid is het mooie stadhuis van Gent. Het gebouw is een combinatie van de bouwkunst van de 15e tot 18e eeuw. Wil je ook de binnenkant van het stadhuis zien? Dan kan je het stadhuis bezoeken met een gids. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de oude kerken en kathedralen zoals de Sint-Jacobskerk en de Sint-Niklaaskerk en het Sint-Baafskathedraal.

De beste biercafé’s van Gent

België is het land van het bier en in Gent heb je dan ook veel sfeervolle biercafé met menukaarten met wel honderden verschillende biertjes. Deze drie café’s zijn echte aanrader.

De Trollekelder heeft wel 200 speciale biertjes op de kaart staan waaronder een eigen bier. Een echt café voor de liefhebber van Belgisch bier dus. Maar er zijn meer echte biercafés in Gent. Zo is er het gezellige café de Planck met ook net zo veel verschillende biertjes op de menukaart. Of ga naar het bruine café De Dulle Griet op de Vrijdagsmarkt.

Uit eten in Gent

Gent is ook een stad waar je heerlijk kan eten, er zijn hippe creatieve restaurants maar ook goede traditionele restaurant met de echte Belgische kost. Alberte is aan te raden, het is een klein en gezellig restaurant met goed eten. Ze hebben veel kleine gerechten op de kaart die voor je neus worden klaargemaakt. Een andere plek waar je lekker kunt eten is Café René waar je een mix van Belgische en Franse gerechten kan eten. Als je luxe uit eten wil is Oak wellicht een goede optie. Hier eet je een heerlijk 5-gangen menu voor €50,-.

Musea in Gent

Het SMAK en het SMK zijn de kunstmusea van Gent. Het S.M.A.K is het Stedelijke Museum voor Actuele Kunst. Je kunt in het museum dan ook hedendaagse kunst bekijken. Er zijn in het museum voortdurend nieuwe tentoonstellingen te zien. Het SMK is het Museum voor de Schone Kunsten. Het museum heeft een prachtige collectie met werken van Vlaamse kunstenaars als Jeroen Bos en PieterPaul Rubens. Ben je niet zo’n kunstliefhebber? Dan vind je het STAM, het stadsmuseum van Gent misschien wel interessant?

Vervoer naar Gent

Je kunt met de auto makkelijk binnen een paar uur naar Gent toe rijden. Maar andere goede opties zijn de trein of de bus.

Reageren