Gent, daar wil ik heen!

Gent is cool! Gent is hot! Deze stad behoort tot één van de interessantste steden van België. Gent heeft vele interessante historische plaatsen en gebouwen, en is een moderne, culturele stad, waar het nachtleven zeer uitgesproken is.  Het hart van het centrum van Gent is de Graslei, de middeleeuwse poort met vele historische huizen en straatcafés.  Hier, ontmoeten jong en oud.  Het gilde huis is een van de opmerkelijkste gebouwen. De Korenlei ligt met een aantal prachtig oude gebouwen aan de overkant van het water.

Wat is er in Gent te doen?

kasteel Gravensteen

Gent heeft een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en musea.  Echt een bezoek waard zijn de Belfort klokkentoren, de St  Bavokathedraal met vele kunstschatten en de St Michael-brug.

Maar, ook het kasteel Gravensteen kunt u bezoeken en zelfs van een rondleiding genieten.  Maar, ook de historische haven met zijn gildehuizen, wat tot het Werelderfgoed van de Unesco behoort, is het waard om met een bezoek te vereren. Het is zeker een van de mooiste plekjes in Europa.

Ontdek de bezienswaardigheden van Gent met deze top activiteiten:

Verborgen schoonheden

historische gebouwn in gent

Gent is, wanneer het donker is, vooral op haar mooist. In het centrum worden dan namelijk alle historische gebouwen en bezienswaardigheden prachtig verlicht. Dit gaat allemaal volgens een lichtplan, ontwikkeld door Roland Jéol, een gerenommeerde lichtontwerper.

Verder is het altaarstuk ‘De aanbidding van het Lam van God’ gemaakt door de gebroeders van Eyck een tip om te bekijken.  Dit Vlaamse meesterwerk is in de St  Bavokathedraal te bewonderen.

Tips door het jaar heen

Een bezoek waard zijn de Gentse feesten die elk jaar in juni plaatsvinden. Dit is een indrukwekkend muziek- en cultuurfestival, wat tot één  van de grootste straat festivals in Europa behoort.  Ook zijn het Jazz Festival en het Puppet Festival leuk om eens te bezoeken. En, natuurlijk niet te vergeten de sfeervolle kerstmarkt die zeer bijzonder is om te bezoeken.

Nog een tip is een bezoek te brengen aan de bloemenmarkt van Gent. Op de zondag vindt er in het gebied tussen het historisch centrum en de universitaire  wijk een bloemenmarkt plaats. Hier ontmoet je het traditionele Gent. Vele planten en bloemen zorgen voor een prachtig groen decor om te bezoeken.

Een hotel in het centrum van Gent

best-western-residence-cour-st-georges_3

En na een lange dag sightseeing Gent, is het heerlijk om tot rust te komen in een leuk hotel. Er zijn veel verschillende hotels te vinden. In verschillende prijscategorieën. Dit zijn een paar van de populairste keuzes:

Waarom is een hotel in het centrum van Gent zo leuk?

Bijna alle bezienswaardigheden van Gent bevinden zich in het centrum. Als je dus een leuk hotel in centrum Gent boekt, bevinden alle attracties zich op loopafstand. Tal van middeleeuwse gebouwen, kerken, evenals het kasteel zijn centraal gelegen, zodat je alles te voet kunt bezoeken. Ook kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen in Gent. In de historische straten bevinden zich vele winkels. En ook de restaurants en leuke bars, bevinden zich dan dichtbij je hotel.

Reageren