Genieten van wintersport met een lentegevoel

Ga je elk seizoen op wintersport dan ben je net zoals ik verliefd op de sneeuw. Maar wist je dat je ook kan genieten van de sneeuw in combinatie met de zon en zonder de drukte! Blijf dan zeker lezen en ontdek waarom jij best een reisje boekt eind maart!

Heerlijk genieten bij geweldige temperaturen

Eind maart en begin april staan garant voor mooie temperaturen. De kans dat je gaat genieten van een blue bird is veel groter in de lente! Zeg vaarwel tegen dikke lagen thermisch ondergoed en hallo tegen een zonnebril. Vertrek deze periode nooit zonder jouw zonnecrème richting pistes, de kans dat je s’anderdaags een tomaatje bent is anders zeer groot.

Staat de zomer garant voor een terrasje, dan ga je ook je hart kunnen ophalen tijdens het skiën in de lente. Vaak is het zonnetje al van s’ochtends aanwezig en kan je zonder jas genieten op een terras. Heerlijk tot rust komen met een glaasje Aperol of een dessertje! Wintersport is helemaal niet vermoeiend.

wintersport lente zonnetje

Privépistes

Wie gaat wintersporten in de lente gaat ook bijna nooit in wachtrijen staan. Vele kiezen voor een wintersportvakantie vanaf december tot eind februari. Vanaf maart kan je sporten op bijna privépistes. Ideaal voor elk beginnend wintersporter!

Goedkoop en toch ideaal

Deze periode regent het ook aanbiedingen in hotels, maar ook voor nieuw materiaal of een nieuwe outfit is het nu het moment. Veel winkels maken plaats voor het zomeraanbod en willen met zo weinig mogelijk stock blijven zitten. Ook in hotels zal je geen hoge prijzen meer betalen. Deze periode is namelijk het laagseizoen!

Met wat geluk kan je ook nog genieten van verse sneeuw! Ook afgelopen seizoen is het pas beginnen dumpen eind maart. Gaan slapen met een wit tapijt en ontwaken met een blauwe hemel, er is niets beters! Bang voor regen? Kies dan voor een skigebied hoger dan 2000 meter.

Ben je een echt party-animal, ook dan is dit jouw moment! Heel veel skigebieden sluiten het seizoen af met leuke evenementen. Denk maar aan het Snowbombing in Mayerhofen, Electric Mountain in Sölden en Zermatt Unplugged.

wintersport lente

Voor herhaling vatbaar

Voor mij is een wintersportvakantie in de lente alvast geslaagd! Volgend jaar ga ik zeker opnieuw! Het enige nadeel, soms kan de sneeuw wel papperig worden in de namiddag waardoor vroeg opstaan zeker een must is! Maar dit was alvast een schitterende vakantie. Al deze foto’s zijn door mezelf genomen in Montafon. Een klein, authentiek skigebied in de regio Voralberg in Oostenrijk! Zeker het bezoeken waard!

Reageren