Genieten in een rustige regio van Turkije

Wanneer men denkt aan een vakantie in Turkije wordt er al snel aan een hele rits kasten van hotels aan het strand gedacht. Er zijn echter nog genoeg regio’s in Turkije waar het massatoerisme nog geen stevige voet aan de grond gekregen heeft. Een van deze regio’s is Cesme.

Op zo’n tachtig kilometer van Izmir vindt u de stad Cesme, die haar naam deelt met het district. Cesme staat vooral bekend om de prachtige stranden die er te vinden zijn en de aanhoudende wind die er waait. De mooie stranden en aanhoudende wind zijn dan ook de redenen dat dit een waar paradijs is voor windsurfers en andere watersporters.

Ook voor toeristen is deze regio erg geschikt. Zo zijn er in de omgeving vele middeleeuwse opgravingen te bezichtigen. Eén van deze opgravingen is het fort van Cesme dat een mooi uitzicht over de haven en de zee biedt. De rest van de stad is ook het bezoeken waard aangezien de authentieke Turkse architectuur en sfeer hier nog niet verdwenen als gevolg van de geringe internationale bekendheid.

De hotels in deze omgeving zijn een stuk kleinschaliger dan wat u gewend bent van andere Turkse badplaatsen. Hotels bieden u hier vooral rust en ruimte. Dit gaat echter niet ten koste van de kwaliteit, een voorbeeld van zo’n hotel is hotel Premier Solto. Hotels als deze beschikken vaak over veel grond en ruimte zodat uw rustige vakantie door niemand verstoord kan worden. Om de meest ideale vakantiebestemming in Turkije te vinden is het belangrijk om de verschillende bestemmingen te gaan vergelijken. Kijk goed of uw wensen met betrekking tot een rustige vakantieplek overeenkomen. Daarnaast is een betaalbare vakantie natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, hier kunt u opzoek naar de beste reis tegen de beste prijs.

Reageren