Geld verdienen tijdens het reizen? Zo doe je dat!

Als reizen je passie is, dan wil je niets anders dan de wijde wereld in. Helaas moet er toch wel wat geld in het laatje komen. Een voordeel is dat de kosten van het levensonderhoud bij het reizen vaak een stuk lager zijn dan in Nederland. De rest van het geld verdien je gewoon via het internet bij elkaar. Op deze manieren wordt jij een digitale nomade en kun jij je negen tot vijf baan in Nederland voorgoed vaarwel zeggen.

Ga lokaal aan het werk

Als je tijdens het reizen aan het werk gaat, dan krijg je heel veel mee van de plaatselijke cultuur. De werkcultuur in andere landen is vaak erg anders en daarmee is werken op de plaats van bestemming echt een aanvulling op je reis.

In eerste instantie denk je bij werken op reis wellicht aan het plukken van druiven in Frankrijk of werken bij een boer in Australië, maar er zijn veel meer opties. Ook in landen waar de lonen laag zijn, kun je als Europeaan vaak genoeg geld verdienen. In sommige landen verdient een gecertificeerde leraar Engels bijvoorbeeld meer dan €2000 ​per maand​.

Dropshipping

Bij ​dropshipping​ open je een webwinkel zonder voorraad. De bestellingen worden rechtstreeks vanuit de leverancier naar je klant toegestuurd. De tijdsbesteding is hierdoor minimaal en je kunt je webshop vanuit de hele wereld draaiende houden. Enige vereiste is dat je wel vrij regelmatig even kijkt of er nog vragen binnen zijn gekomen van klanten.

Je kunt heel eenvoudig je eigen dropshipping ​webwinkel starten​ bij Shopify. Door gebruik te maken van een tool als Oberlo kun je binnen no time je eerste producten verkopen. Naast een KVK registratie is het enige dat je in Nederland nodig hebt een adres om retouren te ontvangen. Vraag of je het adres van een vriend of familielid op kunt geven en ook dit is geregeld.

Freelancen

Er is enorm veel werk dat je gewoon uit het buitenland kunt doen. Voordeel is dat je Nederlandse tarieven kunt vragen, terwijl je je geld uitgeeft in gebieden waar de kosten een stuk lawebger liggen.

Als je wilt freelancen, is het belangrijk om te kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dit heb je wel nodig om een succesvolle carrière als freelancer te beginnen. Als je goed bent in je werk, kun je in relatief weinig tijd genoeg geld verdienen voor je reis.

Als je nog geen ervaring hebt als freelancer, dan is een website als ​Fiverr​ een goed startpunt. Hier kun je eenvoudig je diensten aanbieden. Als je eenmaal wat goede reviews binnen hebt, dan kun je meer geld vragen voor je diensten.

Bloggen

Het bijhouden van een blog (of een vlog natuurlijk) is een van de meest creatieve manieren om online geld te verdienen. Als je eenmaal genoeg bezoekers hebt, dan kun je je blog op veel verschillende manieren inzetten om geld te verdienen. Denk aan gesponsorde posts, advertenties en via affiliate links.

Het voordeel aan het bijhouden van een blog is dat je zelf je onderwerp kunt kiezen. Je kunt met je passie aan de slag en dat is heel leuk om te doen. Houdt er alleen wel rekening mee dat er niet met alle onderwerpen even veel geld te verdienen is. Het kost vaak veel tijd voordat je met een blog genoeg geld kunt verdienen om ervan te leven. Deze ​blogger​ bijvoorbeeld heeft er 2,5 jaar over gedaan.

Handelen in crypto

Van alle manieren die we behandelen is dit verreweg de meest risicovolle manier om geld te verdienen. Je kunt verlies maken en flink ook. Bij het handelen in cryptovaluta probeer je te handelen tussen Bitcoin of Ethereum en andere cryptovaluta.

Er zijn veel mensen die professioneel geld ​verdienen​ met het handelen in cryptovaluta. Omdat het mogelijk is rendementen van 10-15% per maand te halen (sommige traders halen zelfs een procent per dag), kun je met een startkapitaal van €40000 al genoeg geld verdienen om van te leven.

Als je nog niet bekend bent met de cryptomarkt, neem dan eerst de tijd om te oefenen. Houd er ook rekening mee dat je in het begin veel geld verliest. Vergeet niet dat je tijdens het reizen niet altijd toegang hebt tot het internet. Stel je aan- en verkooporders al van tevoren in of gebruik software die voor jou handelt.

Nooit meer op kantoor

De mogelijkheden om geld te verdienen via het internet zijn eindeloos. Je kunt prima een manier kiezen die bij jou past. Je kunt natuurlijk veel risico nemen door te gaan handelen met cryptovaluta, maar dat hoeft niet. Het beste van de twee werelden is wellicht nog wel dropshipping​. Je loopt daarbij weinig risico, terwijl de mogelijke verdiensten enorm zijn.

Reageren