Gastblog: The Coromendel New Zealand

28 december 2013 toen veranderde mijn kijk op beste vakantieplaats ever. Nog nooit gevlogen gingen we gelijk naar de andere kant van de wereld en wel naar Nieuw Zeeland en dan ook nog zonder onze kids.  Spannend maar wel heel leuk. Nieuw Zeeland hadden we gekozen omdat er familie woont en vanwege alle foto’s die we gezien hadden.  Een van de vele mooie plekjes die ik bezocht heb is The Coromendel op het Noorder eiland van Nieuw Zeeland.

Cathedral Cove coromendel

The Coromendel is bij het grote publiek vooral bekend om het hierboven afgebeelde Cathedral Cove, dit is bekend van de filmreeks The Chronicles of Narnia. Maar The Coromendel biedt zoveel meer. The Coromendel is eigenlijk een schiereiland en ligt aan de noordkust van het Noorder eiland. Het is veelzijdig je vindt er bossen, rivieren en natuurlijk aan beide kanten een prachtige kustlijn met mooie stranden, rotspartijen en inhammen. Wat ik je kan aanbevelen is het plaatsje Whitianga, vanuit hier kan een boottocht maken naar Cathedral Cove. Je krijgt een hele tour langs de rotspartijen die onstaan zijn door de vele vulkaanuitbarstingen die hier geweest zijn, dit geeft een mooi gezicht en er zijn nog krateruitgangen te zien, ook zijn er de bekende krijtrotsen te zien. Een van de bekende is Elephantrock ( op de foto te zien) er is ook een berg die champagnerock heet omdat deze op een champagneglas lijkt.
Halverwege stopt de boot en krijg je de mogelijkheid om te snorkelen er is ook de keus om op de boot te blijven en dan via de onderwatercamera mee te kijken naar al het moois wat de oceaan te bieden heeft, vele vissen is fantastische kleuren.

Elephantrock

Als je in Whitianga bent mag een bezoek aan de spa The Lost Spring niet ontbreken. Deze spa ligt verscholen achter een woonhuis, als je ervoor staat kan je niet vermoeden wat voor een pracht erachter schuilt. Er zijn verschillende baden deze zijn allemaal voorzien van water uit een van de vele natural hotpools die er zijn in Nieuw Zeeland, verschillende minderalen voor de rust de baden zijn omringd door de mooiste bomen en struiken wat gelijk ook privacy biedt, er staan voldoende ligbedden en ook worden er heerlijk cocktails gemixt voor een relaxte sfeer.

In Whitianga verder is een leuke shoppingstraat met toeristische winkeltjes en een hoop kleine restaurantjes waar veel vis geserveerd wordt. Als je geluk heb kan je zien hoe vers de vis is. In de haven komen regelmatig vissersboten aan en een aantal vist op The Blue Marlin. De vis op de foto was 137 kg en 2.12 meter lang. De vis wordt opgekocht door de restaurants op de kade.
Na al dat moois zijn er ook nog voldoende mogelijkheden om te slapen, hotels, appartementen en motels. Ben je echt verliefd geworden. Er staan vele woonkavels te koop en ze hebben bijna allemaal een eigen aanleg steiger. Ik zeg doen.

The Blue Marlin

Mijn stukje is niet helemaal objectief omdat ik verliefd ben op Nieuw Zeeland, de poging om te emigreren is helaas niet gelukt. Daarom schrijf ik een blog over dit bijzondere land. Je kunt meer verhalen vinden op www.tikinewzealand.nl Ik schijf uit eigen ervaring en zoek op Google en Wikipedia informatie op die ik niet weet. De foto’s in dit stuk zijn van mijzelf. In mijn blog gebruik ik ook foto’s van andere mensen en van het internet.

Ik hoop dat ik jullie een beetje nieuwsgierig heb kunnen maken naar dit bijzondere stukje van de wereld.
Veel reisplezier.

Groetjes Chantal

Reageren