Ga op ontdekking tijdens een rondreis door Noorwegen

Wanneer mensen na gaan denken over hun vakantiebestemming voor in de vakantie komen ze vaak uit bij de landen in het zuiden van Europa. Hier is het nu eenmaal een stuk warmer dan in Nederland. Toch is dit jammer, er is namelijk nog een hoop wat je kunt ontdekken in het noorden van Europa. Zo is Noorwegen misschien wel hét mooiste land als het aankomt op de natuur. De grote bossen, de prachtige fjorden en de vele dieren in de natuur. Er is genoeg wat je kunt beleven tijdens een Rondreis Noorwegen. Laten we eens gaan kijken wat er dan precies allemaal mogelijk is in dit land!

Fjorden Noorwegen 2

De uitgestrekte natuurgebieden

Je moet natuurlijk wel van de natuur houden als je naar Noorwegen gaat. Het is immers zo dat een groot deel van het land bestaat uit bos, je vindt er dan ook niet al te veel grote steden. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Op de eerste plaats is het in Noorwegen heerlijk rustig. Je vindt hier niet al die grote groepen toeristen die overal weer foto’s van maken. Als je iemand bent die wel wat extra ontspanning kan gebruiken dan is dit zo verkeerd nog niet.

Noorwegen natuur

Los daarvan zijn er dus vele bossen die je kunt ontdekken. Omdat hier geen straatlantaarns en huizen staan kan je elke avond genieten van de meest prachtige sterrenhemel die je je maar voor kunt stellen. Kamperen is natuurlijk al leuk, maar in een bos in Noorwegen is dit nog net even iets meer speciaal. Je kunt er ook voor kiezen om met een kano het landschap van Noorwegen te ontdekken, door het water zal je heerlijk tot rust kunnen komen.

Ook nog een beetje cultuur

Het is natuurlijk niet zo dat er geen enkele stad in Noorwegen te vinden is, er is immers altijd nog de mogelijkheid om de hoofdstad Oslo te bezoeken. Oslo staat bekend als een stad die veel te bieden heeft. Je kunt hier dan ook niet alleen winkelen maar er zijn ook diverse soorten musea te vinden die je kunt bezoeken. Het mooiste van Oslo zijn de vele parken die je kunt vinden en bezoeken. Wanneer je hier in de winter komt dan zal je een prachtig winterlandschap aantreffen. Ondergesneeuwde standbeelden en bomen tot zover het zicht kan reiken.

Oslo 2

Lees ook: Oslo: bruisende stad midden in de natuur

Noorwegen is een land wat als het ware nog een beetje ontdekt moet worden. Mensen denken dat er in het noorden van Europa niets leuks te vinden is, dit klopt natuurlijk niet. Door de noordelijke landen te bezoeken krijg je ook eens een kijk op de manier hoe hun nu eigenlijk leven en hoe zij met de kou omgaan. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er vrijwel niets lekkerder is dan heerlijk warm voor de houtkachel te zitten met een kopje thee.

Reageren