Ga onbezorgd op reis met deze tips

Staat er binnenkort een citytrip of vakantie op de planning? Of ga je met de auto op wintersport? Dan moet je vast nog een hoop regelen. We helpen je op weg met een aantal tips waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Zoals het checken van je reisverzekering.

Tip 1: Check je reisverzekeringen

Heb je nog geen reisverzekering? Dan kun je tot op de dag van vertrek een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, dan hoef je niets te doen. Hetzelfde geldt voor je doorlopende annuleringsverzekering. Als je naar een niet-Europees land gaat check dan wel even of je over werelddekking beschikt. Het kan zijn dat je huidige dekking alleen voor Europa geldt.

Goed om te weten: wil je je reis vanwege het coronavirus annuleren? Dan worden je gemaakte kosten niet gedekt door je verzekeraar. Wel kun je contact opnemen met je reisorganisatie of het bedrijf waar je de reis geboekt hebt. Het kan zijn dat zij bereid zijn bepaalde kosten (deels) te vergoeden.

Tip 2: Wijzig de instellingen voor je betaalpas

Wijzig de instellingen voor je betaalpas

Als je buiten Europa gaat reizen, vergeet dan niet om de instellingen voor je bankpas en creditcard aan te passen. De optie om deze buiten Europa te gebruiken staat namelijk automatisch uit, voor de veiligheid. Zodra je deze instelling wijzigt kun je ook buiten Europa pinnen en geld opnemen. Vergeet niet om de instelling weer terug te zetten als je terug bent.

Tip 3: Medicijnen binnen handbereik

Gebruik je medicijnen of andere medische middelen, zoals een EpiPen? Stop deze dan in je handbagage zodat je ze altijd bij de hand hebt. Zorg ook dat je in je koffer voldoende medicatie hebt voor de hele reis. En vraag je huisarts om je een reserve-recept te geven: hiermee kun je je medicijnen ook op je vakantiebestemming afhalen. Dat is handig als je vakantie onverwacht uitloopt.

Tip 4: Laat je niet oplichten

Oplichters gebruiken allerlei trucs om je geld af te troggelen. Wees alert, vooral als iemand zogenaamd tegen je aanbotst. Het kan een manier zijn om je portemonnee uit je zak te stelen. Laat je ook niet overhalen om een petitie te tekenen op straat. Ook dit kan een afleidingstruc van zakkenrollers zijn. Tot slot: ga je in een taxi zitten en zegt de chauffeur dat de meter kapot is? Spreek dan voor vertrek duidelijk een vaste prijs af.

Reageren