Ga je op wereldreis? Tref dan zeker de juiste voorbereidingen

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat op wereldreis. Je droomt al eeuwen van dat tropische eiland of je kan misschien niet wachten tot je die avontuurlijke hiking tocht af kan leggen met je reismaatje. Op wereldreis gaan vraagt alleen wel wat meer voorbereidingen dan een zonvakantie naar Spanje. Wil je zeker weten dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen? Lees dan snel verder.

Overnachten

Iedere reis of vakantie is anders en dat geldt ook voor een wereldreis. Bedenk van tevoren goed wat voor soort reis je gaat maken. Zo kan er veel verschil zitten in de plaatsen waar je gaat overnachten tijdens je wereldreis. Hop je van hotel naar hotel of pak je het avontuurlijker aan en slaap je ergens midden in de natuur in de bossen? Als je ervoor kiest om veel in de natuur te overnachten dan is het belangrijk dat je een stevige en veilig tent meeneemt. Bedenk ook goed wat voor soort tent er bij jouw en je reis past. Ga je een solo reis maken en wil je overal binnen een minuut je tent weg kunnen zetten kies dan voor een pop up tent. Heb je een reismaatje met wie je samen slaapt en wil je net iets meer ruimte voor al je spullen dan kan je het beste kiezen voor een tunneltent.

Eerste hulppakket

Gelukkig is er bijna overal ter wereld goede medische zorg als er iets vervelends gebeurd met je. Maar soms zit je in een afgelegen gebied of wil je niet direct een dokter bezoeken. Neem daarom zelf een eerste hulpakket mee wanneer je voor langere tijd op reis gaat waar voldoende EHBO-spullen in zitten en lees je in zodat je bijvoorbeeld weet wat je moet bij een voedselvergiftiging.

Visums

Check van tevoren per land goed hoelang je visum geldig is zodra je het land binnen komt. Voor sommige landen zoals Thailand, Indonesië en nog vele andere landen uit Azië is het soms eenvoudiger om hier in Nederland van te voren je visum te regelen als je voor een langere tijd op een plek wilt verblijven. Ben je ook van plan om te gaan werken tijdens je reis? Dan is het ook verstandig om de regels per land goed te checken voor een Work- Holiday visum. Op deze manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan zodra je bent aangekomen op je bestemming.

Ga je op wereldreis Tref dan zeker de juiste voorbereidingen visums

Afscheidsfeestje

Als je het besluit hebt genomen om voor langere tijd naar het buitenland te gaan dan voelt dat fantastisch. Alleen zitten er ook minder leuke dingen aan vast zoals het afscheid nemen van je familie en vrienden voor een lange periode. Geef daarom nog een keer voordat je vertrekt een knallend afscheidsfeestje en bewaar de foto’s van het feestje goed voor de momenten wanneer je heimwee hebt naar Nederland.

Reageren