Florida: de ideale bestemming voor een reis naar Amerika met kinderen!

Op reis met tieners is altijd al een vak apart geweest, maar wanneer je naar Amerika afreist is het extra belangrijk dat je nadenkt over de bestemmingen, activiteiten en intensiviteit van je vakantie.

Heb jij moeite met het samenstellen van je rondreis door Amerika, waarbij je de reis afstemt op jouw jonge gezelschap? Wij zetten in deze blog een reis uiteen door de staat Florida, waar het geluk van jou en je kinderen niet op kan!

Start je vakantie in New York

Wanneer je met het vliegtuig landt in New York, kun je haast niet om de vele taxi’s heen die jullie naar het hotel kunnen brengen. De Brooklyn Bridge zal je direct spotten, als je de drukte van de stad trotseert. Hoewel er van alles te doen is in deze stad, kun je misschien wel het beste beginnen met sightseeing. De indrukwekkende wolkenkrabbers in Manhattan, de gigantische billboards op Times Square en het Vrijheidsbeeld kun je immers niet ongezien laten. Ook is het leuk om met je gezin op de fiets te stappen om de stad al fietsend te verkennen. Helm op en gaan!

Op weg naar Sunshine State

In wereldstad New York is simpelweg té veel te ontdekken om in deze blog te beschrijven, maar als jullie de stad (voor zover mogelijk) gezien hebben, is het tijd om te vertrekken naar Sunshine State. In Miami kun je het beste een huurauto regelen, zodat jij en je kinderen makkelijk van A naar B kunnen. Bovendien is het erg indrukwekkend om over The Overseas Highway te rijden; de weg die jullie naar Florida Keys rijdt. Dit is een eilandengroep van zo’n 1.700 eilanden, waar je heerlijk tot rust kan komen. De typische bountystranden in Amerika liggen aan je voeten en aan restaurantjes is er geen gebrek. Als jouw kinderen van avontuur houden, is het ook aan te raden om hier te gaan snorkelen.

Van Florida Keys naar Everglades

Van Florida Keys naar Everglades

Ten noorden van Florida Keys is Everglades gelegen. Je zou zeggen dat moerasland nou niet de leukste plek is om naartoe te gaan, maar niets is minder waar. Door dit unieke klimaat is het een ecosysteem van veel bedreigde diersoorten; een reden dat het gebied sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wanneer je daarom met een airboat het moerasland verkent, zullen jouw tieners hun ogen uitkijken. Wie weet spotten zij wel een alligator, schildpad of bijzondere vogel. De gids brengt jullie van alle ins en outs op de hoogte, zodat je na afloop heel wat wijzer geworden bent.

Gulf Coast Keys, Crystal River en Orlando

Na de excursie in Everglades staat Gulf Coast Keys op het programma, waar je tot rust kunt komen na alle drukte tot nu toe of met de boot het water op kunt gaan om dolfijnen te spotten. Drink een cocktail na afloop bij Mucky Duck of ga terug naar je hotel om je voor te bereiden op de vier uur durende reis naar Crystal River. Hier is het mogelijk om met zeekoeien te zwemmen, wat best even schikken kan zijn als je maar een halve meter zicht hebt in het troebele water! Geen fan van het water? Blijf dan aan de oever en laat je tieners het avontuur aangaan. Wanneer je richting Orlando reist, is er bovendien nog van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld naar één van de pretparken van Orlando bijvoorbeeld!

Deze reis boeken?

Zou jij graag met je tieners naar Amerika willen en ben je helemaal fan van de bovenstaande reis voor jouw gezin? Dan is het hoog tijd om eens bij Riksja Travel te kijken of je deze reis binnenkort kunt boeken! Zo hoef jij het zelf allemaal niet meer uit te zoeken, maar kun je wel met volle teugen genieten van dit avontuur.

Reageren