Fit op reis

Een leuke vakantie waarbij je veel wil zien, vraagt ook om een conditie die afhankelijk is van de plaatsen die je gaat bezoeken. Een aantal favoriete vakantielanden is nu eenmaal niet zo vlak als ons land. Om steile paden in de heuvels of bergen te beklimmen, is een goede conditie net zo onontbeerlijk als een paar goede wandelschoenen. Daarbij voelt het ook gewoon prettiger als je over voldoende conditie beschikt zowel tijdens als buiten de vakantie. Maar hoe realiseer je dat als je liever niet naar de sportschool gast, maar thuis oefeningen wilt doen. Welke opties zijn er voor een online workout waar je dat maar wilt?

Fitness als rage

De fitness rage is ongeveer begonnen in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dat was het moment dat er een begin werd gemaakt met de bouw van sportscholen die niet meer specifiek voor bodybuilders en professionals waren bedoeld. Maar er was en is een drempel bij de sportschool, en niet alleen in bijzondere tijden zoals een pandemie.

Voor veel mensen voelt het prettiger om een workout thuis te doen. Daarvoor zijn er inmiddels een ontelbaar aantal instructievideo’s. Deze zijn voor een belangrijk gedeelte populair geworden door bekende sterren, zoals Jane Fonda, die hierin optraden. Het probleem met deze methode is dat de video’s na een tijdje behoorlijk saai worden en ook afgestemd zijn op modale gebruikers. Het is immers ook de bedoeling om zoveel mogelijk video’s te verkopen. Het is bekend feit dat deze methode er vaak toe leidt dat mensen afhaken en niet verder gaan met de workouts thuis. Dat is beslist jammer, maar er is nu een nieuwe methode.

Digitale fitness

Sinds 2015 zijn er ook platforms waar je terecht kunt voor je fitness training thuis of waar dan ook binnenshuis. Het grote verschil met de video’s is dat de begeleiding veel beter is. Op een dergelijk platform krijg je instructie van ervaren en goede trainers, die echter ook gewone mensen zijn. Er is veel meer variëteit en de lesstof blijft daardoor boeiend. Met een druk op de knop kan je overschakelen naar een andere trainer of een andere soort oefeningen. Met 3 keer per week een workout van 25 minuten, is het zeker dat je conditie vooruitgaat. Daarbij kan je het niveau kiezen dat bij jou past en zal het uitdagend blijven. Op het platform vind je een grote hoeveelheid informatie over de soort oefeningen en met de voorbeelden op het scherm is het eenvoudig om deze op de juiste manier in praktijk te brengen. Zo kun je zelfs sporten op vakantie!

Als jij een gezonde leefstijl nastreeft, kan je dat niet alleen realiseren met oefeningen of extra bewegen. Een gezonde en gevarieerde voeding hoort er ook bij. Op het platform vind je ook informatie over de juiste voeding. Daarbij gaat het niet zozeer om diëten, hoewel die ook beschikbaar zijn, maar vooral ook om de juiste voeding bij een leefstijl die bij jou past. Uiteraard hoort bestrijding van stress er ook nog bij. Met minder stress slaap je beter en voel jij je meer energiek.

Reageren