De filmlocaties van Game of Thrones!

Game of Thrones, oftewel GOT, is dé serie van het moment. In deze serie duiken we in een fantasiewereld met ridders, koningen, draken en een prachtige ongerepte natuur! We moeten nog een tijdje wachten tot het achtste en laatste seizoen van GOT te zien is *snik*, maar wees niet getreurd! Wij hebben de filmlocaties van Game of Thrones voor jullie op een rijtje gezet. Zo werden er scenes gefilmd in Marokko, Spanje, IJsland en nog veel meer!

Marokko

In seizoen drie reist de ‘mother of dragons’ af naar Essos om een leger bij elkaar te zoeken. Veel scenes in Essos werden gefilmd in Marokko. Zo werd de stad Ait Benhaddou gebruikt als toneel voor de stad Yunkai.

Ait Benhaddou

Yunkai

Bron: HBO

Scenes in Astapor werden geschoten in Essaouira. Één van de mooiste locaties van Game of Thrones wat ons betreft.

Beide steden staan overigens op de Werelderfgoedlijst van Marokko!

Essaouira

Astapor

Bron: HBO

Spanje

Ook Spanje deed dienst als filmlocatie van Game of Thrones. Zo werd er gefilmd in het Catalaanse Girona, deze stad deed dienst als Braavos, waar Arja van klein meisje, naar bad girl ging.

Girona

Braavos

Ook werd de kathedraal van Girona gebruikt als toneel voor de kathedraal in Kings Landing.

Kathedraal Girona

Kathedraal Kings Landing

Ook de ‘tower of joy’ bevindt zich in Spanje en staat in Campillo de Dueñas.

Campillo de Dueñas

Bron: Tripadvisor

Tower of Joy

Bron: HBO

Veel plekken in het Zuiden van Spanje werden gebruikt om scenes die zich in Dorne afspelen te filmen. Zo was Alcazár de Sevilla in GOT te zien als ‘the Water Gardens’ in Dorne.

Alcazár de Sevilla

The Water Gardens

Bron: HBO

Noord-Ierland

Scenes die zich in ‘The North’ afspelen werden voor een groot deel gefilmd in Noord Ierland. Zo heet ‘Winterfell’ in werkelijkheid Castle Ward en ook de omringende bossen zijn terug te vinden in Noord Ierland.

Castle Ward

Winterfell

Bron: HBO

Ook de weg vanuit ‘The North’ naar ‘Kingslanding’ bevindt zich in Noord Ierland en heet in het echt ‘Dark Hedges’

Dark Hedges

Weg naar Kings Landing

Bron: HBO

Schotland

Ook de toren waar Brandon in het eerste seizoen in klimt en vervolgens door Jamie Lannister vanaf gegooid wordt staat in Schotland en heet het Doune Castle. Een prachtige filmlocatie in the Game of Thrones.

Doune Castle

Toren Winterfell

IJsland

Alles ten noorden van ‘the wall’ is gefilmd in – hoe kan het ook anders – IJsland. The Wall zelf is natuurlijk met behulp van SF gecreëerd, maar de gigantische ijsvlaktes en besneeuwde omgeving bestaan allemaal echt! Het meeste werd gefilmd in Thingvellir National Park.

Thingvellir National Park

North of the Wall

Bron: HBO

Ook werd er gefilmd in Goðafoss (vraag ons niet hoe je dat uitspreekt), hier vind je een 12 meter hoge waterval middenin de ijsvlakte.

Kroatië

Kroatië mag dan wel een klein landje zijn, maar hier is aardig wat gefilmd voor GOT. Zo werd het Kroatische Klis gebruikt als de stad ‘Mereen’.

Klis

Mereen

Bron: HBO

Hoewel in het eerste seizoen in Malta gefilmd werd voor scenes in ‘Kings Landing’, wordt er vanaf het tweede seizoen gefilmd in Dubrovnik. Deze prachtige stad, omringd door een grote muur, liggend aan de Adriatische zee werd het meest geschikt gevonden.

Dubrovnik

Kings Landing

Bron: HBO

Ook ‘The House of the Undying’ bevindt zich in Dubrovnik. De Minceta Tower was vroeger een van de belangrijkste verdedigingstorens van de stad.

Minceta Tower

House of the Undying

Bron: HBO

De tuinen van ‘The Red Keep’, waar de karakters van GOT geregeld stiekeme gesprekken voeren, die niet voor alle oren bestemd zijn, bevinden zich in Trsteno, en klein plaatsje vlakbij Dubrovnik.

Trsteno

Bron: Tripadvisor

The Red Keep gardens

Bron: HBO

Extra!

Weten jullie nog de ‘hete’ scene in het vierde seizoen waarin Jon Snow ontmaagd wordt door ‘wildeling’ Ygritte? Als je ooit zelf met je liefje in deze grot wil rollenbollen, zul je naar noordoost-IJsland moeten afreizen. Het water in deze grot kan, terwijl het buiten vriest, zo’n 50 graden Celsius warm worden.

Grjótagjá

Game of Thrones

https://www.youtube.com/watch?v=0jLG3-dYWzU

Welk van bovenstaande locaties gaan per direct op jouw ‘Bucketlist’? Laat het ons weten in de comments!

Reageren