Fietstripje plannen? Deze landen lenen zich uitstekend voor de fietsliefhebber!

Dat je in Nederland heerlijk kunt fietsen, langs de mooie en zelfs idyllische plekjes, is algemeen bekend. De fijne fietsroutes en speciaal aangelegde fietspaden maken fietsen in ons eigen kikkerlandje plezierig. Naast Nederland, zijn er nog vele andere landen die je uitstekend per fiets kunt ontdekken. Denk aan: Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken, Zweden en Finland.  

Duitsland

Fietsliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Duitsland. Met meer dan 70.000 kilometer aan fietspad en honderden lange afstand fietsroutes, is er bij onze oosterburen genoeg gebied te verkennen op de fiets. Kies voor sightseeing routes door grote steden als Berlijn en München of ga voor een natuurroute langs de Donau. Ook de Moezel leent zich uitstekend voor een prachtige fietstocht.

Fietsvakantie

België

Net als Nederland leent België zich ook voor mooie fietstochten. Het land heeft veel diversiteit te bieden, waardoor je het niet snel saai zult vinden. Pak je mountainbike en trek de Ardennen in voor een sportieve tocht of fiets met je E-bike heerlijk langs badplaatsen als Oostende en Knokke. Ben je een echt natuurfreak? Verken Vlaanderen, met prachtige groene weilanden, en ontdek onder wel de  rijke historie achter dit prachtige gebied.

Denemarken

Een aanrader in Denemarken is Nationale Fietsroute 2. Deze gevarieerde tocht is ruim 420 kilometer lang en brengt je door verschillende gebieden van het land. Zo fiets je door prachtige landschappen, maar doe je ook de gave stad Kopenhagen aan per fiets.

Fietsen Europa

Luxemburg

Vooral voor weekendtrips is het erg geschikt om door Luxemburg te fietsen. Wist je dat fietsen in Luxemburg het veiligste is? Wie twee tot drie dagen wil fietsen, kan de drie landen route fietsen. Deze route is 125 kilometer lang, begint in Duitsland, gaat door België en eindigt dan in Luxemburg. Zo fiets je in een weekend zelfs door drie prachtige landen.

Finland

In Finland vind je dan wel geen gelikte speciaal aangelegde fietspaden zoals in ons eigen land, maar met een beetje creativiteit gaat fietsen door Finland uitstekend. Het is zeer de moeite waard om even te googlen, reisgidsen te raadplegen en informatie bij plaatselijke VVV kantoren op te vragen voordat je aan je fietstocht begint. Fiets lang het sprookjesachtige Saimameer en doorkruis de mooiste landschappen.

Fietsen Finland

Een nieuwe fiets

Kan je niet wachten om een fietstripje te plannen? Sta je te springen om de meest fantastische fietstochten te maken door één of zelfs meerdere van de bovengenoemde landen? Zorg dan snel voor een goede fiets, tref wat noodzakelijke voorbereidingen en ga het avontuur aan. Bij Matrabike vind je goede kwaliteit fietsen voor mannen én vrouwen tegen een hele voordelige prijs. Veel fietsplezier!

Reageren