Eilandhoppen in Griekenland, 5 handige tips!

Griekenland is een razendpopulaire vakantiebestemming. Met name de onstabiliteit in Turkije heeft ervoor gezorgd dat het toerisme in Griekenland aan het pieken is. Bij Griekenland denken we natuurlijk gelijk aan eilanden met witte stranden en pittoreske dorpjes.

Veerboot Griekenland

De beste manier om dit land te verkennen is door te reizen met de ferry. Eilandhoppen in Griekenland is geweldig om te doen en met behulp van de juiste websites ook nog eens relatief goedkoop. Waar kun je het voordeligst tickets halen? Welke dingen zijn handig om mee te nemen tijdens het eilandhoppen?

Eilandhoppen Griekenland tips

Hoewel alle Griekse eilanden over spierwitte stranden en een gunstig klimaat beschikken, is elk eiland verschillend. Zo zijn sommige eilanden als Rhodos en Santorini erg toeristisch, maar zijn er ook eilanden waar je niet veel toeristen zult tegenkomen. Griekenland heeft een goed netwerk met veerboten die het vaste land met de vele eilanden verbinden. De haven van Piraeus ligt vlakbij Athene en vanaf hier kun je met de veerboot veel eilanden bereiken. Hieronder 5 tips voor het eilandhoppen in Griekenland!

1. Neem je slaapzak mee

Wanneer je eilanden als Rhodos of Kreta wilt bereiken vanaf de haven van Piraeus, zul je op de ferry moeten overnachten. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te nemen, maar dit kost vaak veel geld. De Grieken hebben hier iets op gevonden. Neem je slaapzak mee en slaap op de grond in de boot. In eerste instantie zal dit misschien ongemakkelijk aanvoelen, maar je zult niet de enige zijn. Als het mooi weer is kun je zelfs op het dek slapen onder een prachtige sterrenhemel!

Lees ook: Alles over de Samariakloof in Griekenland

2. Neem Wc papier mee

Hoewel het de laatste jaren steeds strenger wordt gecontroleerd, is het toilet op de veerboot niet erg hygiënisch. Ook ontbreekt vaak het toilet papier. Ga dus voor de reis naar het toilet en neem je eigen wc-rol mee aan boord.

3. Kies voor een rugzak

Een beetje backpacker heeft natuurlijk een tactisch ingerichte rugzak bij zich, maar veel mensen reizen met een koffer. Wanneer je gaat eilandhoppen is het handig om deze koffer thuis te laten en een backpack aan te schaffen. De veerboten zijn vaak groot en je zult aardig wat trappen op en af moeten. Een rugzak is dus veel praktischer als een koffer.

4. Doe je research

Op websites als Directferrys en Aferry heb je vaak een handig overzicht van de verschillende vertrektijden van de veerboten. Het is echter voordeliger om je ferryticket te boeken bij de rederij zelf. Enige nadeel is dat deze websites vaak in het Grieks zijn. Enkele sites hebben een Engelse versie, maar het is nog knap lastig om deze te vinden. Wel is het boeken via deze websites een stuk goedkoper dan wanneer je met een derde partij in zee gaat.

Lees ook: De Akropolis: het oudheidkundige hoogtepunt van Athene

5. Neem voldoende eten en drinken mee

Het eten en drinken op de Griekse veerboten is vrij prijzig. Het is dus verstandig om van te voren eten te bereiden en flessen water te kopen. Hiermee kun je veel geld besparen. Het water uit de kraan op de ferry kun je niet drinken en een klein flesje water kost al gauw 2 euro.

Eilandhoppen in Griekenland is een absolute aanrader en met deze tips stap je in ieder geval goed voorbereid op de Veerboot om de Griekse eilanden te bezoeken!

Reageren