Met de ferry van Kiel naar Oslo

Noorwegen is een schitterend land om je vakantie door te brengen. Het fijne aan Noorwegen is dat je het land prima met de auto kunt bereiken en wel met de ferry vanuit het Duitse Kiel naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. De overtocht is een ware cruise-ervaring en dus zeker aan te raden als je een reis boekt naar Noorwegen. Graag geven wij je daarbij een aantal praktische tips.

Kiel versus Oslo – Een klein stukje geschiedenis

Kiel is een wereldberoemde haven in Duitsland. Dagelijks vertrekken er verschillende veerboten naar landen zoals Noorwegen, Denemarken en Litouwen. De stad staat vooral bekend om de vele internationale zeilwedstrijden die hier worden gehouden. Bij de haven zelf kun je ook gezellig winkelen of een hapje eten in een van de verschillende restaurants.

Oslo staat als hoofdstad van Noorwegen bekend om de indrukwekkende architectuur. Iedereen die geniet van het buitenleven en de buitenlucht, doet er goed aan om eens een bezoek te brengen aan deze wereldstad.

De ferry van Kiel naar Oslo – Geniet van de omgeving

Dagelijks vertrekt er een ferry van Kiel naar Oslo. Je kunt zowel met de auto als met de camper op het schip. Het is mogelijk om op de veerboot te slapen. Een slaaphut heb je ook zeker nodig, want de vaartijd bedraagt maar liefst 20 uur. Tijdens je verblijf op het schip, kun je genieten van een prachtige omgeving. Met een beetje geluk zwemmen er dolfijnen met je mee. Je camera mag je dus zeker niet vergeten.

De prijzen van een overtocht van Kiel naar Oslo

De prijzen van een overtocht van Kiel naar Oslo kunnen per seizoen sterk verschillen. Uiteraard ligt dat ook aan het vervoersmiddel waar je mee reist en de hoeveelheid personen die meegaan. Via diverse websites kun je met korting tickets kopen voor de overtocht van Kiel naar Oslo. Enkele bedrijven waar je tickets kunt kopen:

Op welke tijden vaart de veerboot van Kiel naar Oslo?

De Duitse haven Kiel is elke dag geopend van 08:00 tot 15:00 uur. De haven in Oslo is van maandag tot vrijdag geopend van 08:00 uur en 15:00 uur en op zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 15:00 uur. Bij het plannen van een overtocht is het altijd slim hier rekening mee te houden.

Overige nuttige informatie

Als passagier op de veerboot dien je altijd te beschikken over een geldig legitimatiebewijs. Je kunt je reis tot 24 uur van tevoren online boeken. Verder is het goed om te weten dat het schip van alle gemakken is voorzien. Aan comfort zal het je zeker niet ontbreken, dankzij de vele restaurantjes, spa’s, zwembaden en sfeervolle lounges.

Geniet van de overtocht naar het Scandinavische vasteland

Wens je ook een comfortabele reis naar Noorwegen waar je onderweg ook nog het een en ander kunt zien? Boek dan de ferry van Kiel naar Oslo en geniet van een indrukwekkende overtocht. Wil je niet overhaast de veerboot pakken? Breng dan een nachtje door in een hotel in Kiel. Dit helpt je om uitgerust aan de overtocht te beginnen.

Reageren