Fascinerende bergwandelingen in Zwitserland

Ik ben een fervent wandelaar en hoewel ik in Nederland en België uitstekend kan wandelen, kijk ik ook graag verder dan de Benelux. Daarom heb ik vorig jaar zomer een vakantie naar Zwitserland geboekt. Ik had al veel over het land gelezen in diverse reisgidsen en op een gegeven moment heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt.

Het is misschien wel een van de meest fascinerende vakanties die ik in mijn leven heb gemaakt en dat heeft alles te maken met de talloze bergwandelingen die ik in dit land heb kunnen ondernemen.

Een mystieke ervaring

Mijn vakantie naar Zwitserland zou je bijna wel een mystieke ervaring kunnen noemen. De grootsheid van de bergen, de stilte van de natuur en de reusachtige watervallen hebben een onvergetelijke indruk op me achtergelaten. Af en toe leek het net alsof ik het decor van de film ‘The Lord of the Rings’ was binnengestapt.

Het is een uitdaging om de Zwitserse Alpen beter te leren kennen, want het landschap geeft zich zeker niet zomaar prijs. Door deze uitdaging aan te gaan, geef jij jezelf een ervaring cadeau die je ongelofelijk veel zal opleveren. Slapen deed ik tijdens deze vakantie in diverse berghutten. Toen ik mijn eigen huis weer binnenstapte na 2 weken, voelde ik me als herboren.

Veel natuurschoon, maar niet goedkoop

Ik kan je bij voorbaat al zeggen dat Zwitserland geen goedkoop land is, maar dit wordt zeker goedgemaakt door alles dat je hier aantreft qua natuurschoon. Zorg er in elk geval voor dat je voldoende geld bij je hebt en verzeker je aanvullend tegen medische kosten in het buitenland. Deze kunnen in Zwitserland namelijk fors hoog uitvallen.

Al met al is het land absoluut de moeite waard om je vakantie eens door te brengen!

Reageren