Er op uit in Brussel: Natuur en architectuur

Brussel wordt ook wel de hoofdstad van Europa genoemd. Logisch, want in hartje Brussel bevindt zich het Europees Parlement. Ga je er op uit om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van België? Brussel heeft talloze mooie plekken en die je kunt bewonderen tijdens een stedentrip. Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen als liefhebber van architectuur en natuur?

Parken en natuurgebieden

Jubelpark Brussel

Brussel is een veel groenere stad dan je zou denken. Er is voor meer dan 8.000 hectare groen te vinden in de Belgische hoofdstad. Daarom tref je in Brussel een aantal bijzondere parken aan. Een aanrader is bijvoorbeeld het Jubelpark met de statige triomfboog. Deze boog doet denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. In dit park vind je onder andere verschillende kunstwerken en het Jubelparkmuseum, waar je kunt genieten van nationale archeologische vondsten en decoratieve kunsten bijvoorbeeld de art nouveau en fotografiekunst.

Middenin het centrum vind je het Warandepark. Dit park ligt verscholen tussen het Belgisch parlement en het Koninklijk Paleis. Geniet je graag van mooie tuinen? Doe jezelf een plezier en breng een bezoek aan de Art Deco tuinen, met prachtige rozentuin en labyrint, en het museum Van Buuren.

Bijzondere architectuur in Brussel

Brussel

De bijzondere architectuur is iets dat direct opvalt tijdens een bezoek aan Brussel. Er zijn speciale wandelingen in de stad uitgezet die je laten kennismaken met de hoogstandjes op het gebied van architectuur. De startplaats is veelal het Centraal Station. Toch is het meest bijzondere bouwwerk in de stad is ongetwijfeld het Atomium. Dit indrukwekkende stukje architectuur vind je in het Heizelpark. Dit kunstwerk is in 1958 ontworpen en is dankzij de grote bollen uitgegroeid tot een ware toeristische attractie.

Het historische centrum van Brussel voor de mooiste architectuur

Liefhebbers van mooie gebouwen kunnen hun hart ophalen in het centrum van Brussel. Alleen de Grote Markt al is zeer indrukwekkend om met eigen ogen te bewonderen. Talloze grote gebouwen vind je er, inclusief prachtige details. Aan de Zandstraat 20 vind je het Belgisch Stripmuseum. Niet alleen het museum zelf is mooi om te zien. Ook het gebouw, waarin het museum gevestigd is, mag met recht een mooi plaatje worden genoemd. Tijdens een stadswandeling kom je in aanraking met de mooiste gebouwen van de Belgische hoofdstad.

Eten en drinken in Brussel

Na een dagje rondstruinen door de stad, is het heerlijk als je kunt ontspannen door wat te eten en te drinken. Lekker eten en drinken is onlosmakelijk verbonden met Brussel. De locatie speelt daarin een belangrijke rol. De Grote Markt en de Beurs zijn bekende plekken voor een hapje en een drankje. Maar bezoek ook eens een café, waar je soms de keuze hebt uit meer dan 100 verschillende biersoorten. Recent is ook onderwaterrestaurant The Pearl geopend. Hier kun je op 5 meter diepte kreeft eten en champagne drinken. Toch liever terug naar de natuur? Uiteraard is het ook een optie om gewoon te picknicken in de parken die Brussel rijk is.

Een weekendje naar Brussel is dan ook een prima manier om te ontspannen. Zowel op cultureel als groen vlak, kun je naar hartenlust genieten van een verblijf in de Belgische hoofdstad. Blijf je voornamelijk in de binnenstad? Lees dan hier meer inspirerende tips voor Brussel!

Reageren