10 redenen waarom je Engeland minstens één keer moet bezoeken

Voor een klein land heeft Engeland enorm veel te bieden. Met een adembenemend mooi landschap, heerlijke stranden en een heleboel karakter, moet Engeland bovenaan ieders bucketlist staan. Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn 10 redenen waarom je die reis naar het Verenigd Koninkrijk, Engeland, moet boeken…

1. De kustlijn is prachtig mooi

Wit strand en azuurblauwe zee aan de kust van Engeland
Engeland kust

Van de majestueuze wilde en ongerepte kustlijn van Northumberland tot de adembenemende schoonheid van de stranden van Cornwall, Engeland heeft de meest ongelooflijke kustlijnen die je ooit zult zien. Het is ook de thuisbasis van vele leuke en gezellige kustplaatsen. Zo kun je Brighton in Zuid Engeland bezoeken of het traditionele Whitby in het noorden.

2. Het is nergens zo vredig als op het Engelse platteland

Groene heuvels in het platteland van Engeland met daarboven een blauwe lucht
Platteland in Engeland

Dat Engeland ‘groen en aangenaam’ wordt genoemd, is een understatement. Met idyllische glooiende heuvels zover het oog reikt, word je gegarandeerd verliefd op het weelderige groene landschap. Van het noorden tot het zuiden van het land vind je een prachtig landschap dat je zeker moet gaan ontdekken.

3. De meren zijn adembenemend

Prachtig meer in het Lake District in Engeland, met glooiende groene heuvels er omheen
The Lake district, Engeland

Het Lake District, een nationaal park in het noordwesten van het land, is de definitie van ruige schoonheid. Met glinsterende meren omringd door steile heuveltoppen en bergen, is het onmogelijk om niet voor deze regio te vallen. Trek je wandelschoenen aan en verken enkele van de beste vergezichten ter wereld.

4. Het weer is heerlijk, ongeacht het seizoen

Persoon staat onder zijn paraplu te kijken naar het 
Buckingham Palace
Londen in de regen

Engeland heeft een beetje een slechte reputatie als het gaat om het weer, maar een van de voordelen van het weer hier is dat het de seizoenen goed doet. De lente zit vol met nieuw leven, met bloeiende narcissen en bomen vol bloesem. In de zomer draait het allemaal om ijs eten op het strand en picknicken op het platteland. De herfst verblindt wanneer de bomen felrood en oranje worden en de winter geeft sneeuw, sleeën en gezellige nachten voor een brandend vuur. Dat klinkt toch niet zo slecht?

5. Je kunt overal de geschiedenis terugvinden

Een andere reden om Engeland te bezoeken is de wereldberoemde geschiedenis. Of het nu gaat om een ​​bezoek aan de ontzagwekkende Tower of London, een wandeling rond de sfeervolle ruïnes van oude kastelen, het verkennen van het prehistorische Stonehenge of het bezoeken van het Victoriaanse dorp Saltaire, je zult het gevoel hebben dat je een stap terug in de tijd hebt gezet.

6. Kunstliefhebbers zitten hier goed

Het gebouw van The National Gallery in Engeland
The National Gallery Engeland

Met een bloeiende kunstscene is Engeland een van de ultieme bestemmingen voor cultuurliefhebbers. Tate Modern heeft een van de beste collecties hedendaagse kunst ter wereld, terwijl The National Gallery de plek is voor het klassieke werk van de oude meesters. Het land is de thuisbasis van enkele van de coolste straatkunst, evenals enkele verbazingwekkende buitensculpturen van Henry Moore en Antony Gormley, waaronder de prachtige Angel of the North.

7.De mensen zijn geweldig

Proostende Engelse mensen
Proostende mensen

Wat Engeland zo speciaal maakt, zijn de mensen die er wonen. Het land is een smeltkroes van verschillende culturen, religie en klasse, en het is moeilijk om een ​​vriendelijker land te vinden. De Engelsen zijn er trots op een slecht gevoel voor humor te hebben, en ook belachelijk beleefd te zijn. Overal waar je komt zijn de mensen behulpzaam, dus vraag gerust om tips van de lokale bevolking. Wie weet je wat je allemaal te weten komt!

8. Je zult alles willen eten

Het heerlijke Engelse gerecht Fish and Chips
Fish and Chips

Engeland heeft enkele van de beste restaurants ter wereld, maar hier staan ​​niet alleen Michelin-sterrenmaaltijden op het menu. Geen bezoek zou compleet zijn zonder een volledig Engels ontbijt (het ultieme ontbijt om je klaar te maken voor de dag), afternoon tea (delicate dienbladen met kleine sandwiches, cakes, scones en een pot thee) en het ultieme voedsel van de natie – fish and chips.

9. De dorpen zijn beeldschoon

Historisch dorpje in de Cotswolds, Engeland
Dorpje in de Cotswolds, Engelad

Stenen huisjes, geplaveide straten, rieten daken; De dorpen van Engeland zijn echt zo pittoresk als ze op de televisie overkomen. Of het nu gaat om de lieve huisjes van de Cotswolds, de rustige kustdorpen van Norfolk of de typisch Engelse dorpen van North Yorkshire, geen bezoek aan het land zou compleet zijn zonder de schoonheid van deze kleine dorpjes te ervaren.

10. En de steden bruisen

De historische studentenstad Cambridge in Engeland
Cambridge, Engeland

Tijdens het bezoeken van Engeland kun je enkele van de beste steden ter wereld aandoen. Er is Manchester, met zijn coole muziekscene, het historische Oxford, het Georgische Bath en het levendige Newcastle, maar het is de hoofdstad van Engeland, Londen, die zeker niet moet worden overgeslagen. Historisch, cultureel en mooi, Londen heeft het allemaal.Kortom, Engeland bezoeken is altijd een goed idee. Zo kun je de kust en steden in Zuid Engeland bezoeken of juist voor het midden of noorden van het land gaan. Als je wat meer tijd hebt is een combinatie van die drie uiteraard nog beter. Een ding is zeker, in dit mooie en vriendelijke land zul je je niet snel vervelen. Have fun!

Reageren