Eilandhoppen Thailand: dit mag je niet missen!

Thailand is één van de populairste reisbestemmingen voor backpackers. Wat Thailand zo populair maakt? Het is een goedkope vakantiebestemming, je geniet er volop in prachtige steden, je dwaalt eindeloos rond in schitterende tempels en je bent altijd verzekerd van een prachtige omgeving. Het grote aantal eilanden in Zuid-Thailand en een fors aantal eilanden aan de oostkust van Thailand, maakt dat je in dit land eindeloos kunt eilandhoppen. Het ontdekken van deze eilandjes is een prima manier om Thailand te leren kennen. Wij vertellen je graag meer over de populairste eilanden.

Eilandhoppen in Zuid-Thailand

Weet je niet waar je moet beginnen met eilandhoppen in Thailand? Begin dan in Zuid-Thailand. Start bijvoorbeeld je reis op Krabi en reis verder door naar Phuket. Krabi wordt ook wel gezien als de poort naar alle andere eilanden in Zuid-Thailand. Het ligt op 800 kilometer afstand van Bangkok. Tijdens het eilandhoppen in Thailand breng je onder andere een bezoek aan Phuket, Koh Lipe, de Koh Phi Phi eilanden en de eilandjes aan de oostkust van Thailand. Laat je betoveren door de veelzijdigheid van de eilanden in Thailand.

Krabi thailand eilandhoppen

Phuket – Walhalla voor duikers en snorkelaars

Phuket is het populairste en drukbezochtste eiland van Thailand. Wat dit eiland zo populair maakt? Het heeft alles te maken met de witte stranden en de mogelijkheid om hier te duiken en snorkelen. Phuket staat ook wel bekend als het walhalla voor duikers. Een populair eilandje in het noorden van Phuket is het wereldberoemde James Bond Island. Tijdens het eilandhoppen in Thailand mag je dit zeker niet missen!

eilandhoppen thailand phuket

Koh Lipe – Het zuidelijkste paradijs van Thailand

Koh Lipe is een waar paradijs in het verre zuiden van Thailand. Het is een eiland om op je verlanglijst te zetten. De zee bij dit eiland is spectaculair dankzij de clownsvisjes, de koraalwanden en talloze zeepaardjes. Rotsen, jungle, een doorzichtige zee, wat wil je nog meer tijdens eilandhoppen in Zuid-Thailand?

Koh Lipe thailand eilandhoppen

De schoonheid van de Koh Phi Phi eilanden

Wil je oog in oog staan met de schoonheid van Thailand? Breng dan een bezoek aan de populaire Koh Phi Phi eilanden. Phi Phi Don en Phi Phi Leh zijn de bekendste eilanden en zijn erg indrukwekkend om te zien. Phi Phi Don is hier het enige bewoonde eiland. Wat kenmerkend is voor de Phi Phi eilanden? Het zijn de mooie stranden op de voorgrond en de rotsformaties en groene jungle op de achtergrond. Het is net alsof je een sprookje binnenstapt. Phuket ligt trouwens op 40 kilometer afstand van de Phi Phi eilanden, dus de afstand is prima in een paar uur te overbruggen.

Lees ook: Khao Sok, het mooiste plekje van Thailand

Koh Phi Phi eilandhoppen thailand

Welke eilanden vind je aan de oostkust van Thailand?

Niet alleen in het zuiden van Thailand vind je prachtige eilandjes, juist ook de oostkust van Thailand is een ware belevenis. Koh Kood is ongetwijfeld het populairste eiland. Deze parel is een aanrader als je tot rust wilt komen in Thailand. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de watervallen van Kong Chao of laat je verrassen door de baai Phrao.

Het één na grootste eiland van Thailand is Koh Chang. Ko Chang wordt ook wel het olifanteneiland genoemd en heeft deze naam te danken aan de vorm van het eiland. Flora en fauna zijn hier in rijke mate aanwezig. Hier ontdek je Thailand in de meest pure vorm. Ook Ko Samui en Ko Phangan zijn een aanrader tijdens het eilandhoppen aan de oostkust van Thailand.

Ga ook eilandhoppen in Thailand

Wil je een unieke reis maken naar Azië en later terugkijken op mooie herinneringen? Besluit dan om te gaan eilandhoppen in Thailand. Zowel in het zuiden als het oosten vind je talloze eilanden waar je je vakantie kunt doorbrengen. Trek er gerust een aantal weken (of maanden) voor uit, want de eilanden van Thailand zijn niet in een week te ontdekken. Je bent te allen tijde verzekerd van een fantastische vakantie waar je later met veel plezier op terugkijkt!

Meer informatie over reizen in Thailand vind je op Mooji.nl.

Reageren