Eerste keer backpacken, waar moet je rekening mee houden?

Ga je voor het eerst op backpack vakantie naar het buitenland? Dan kom je er ongetwijfeld achter dat je veel zaken vooraf moet regelen. Als je niets wilt vergeten, is het verstandig om gebruik te maken van een backpack checklist. Wij helpen jou daar graag bij. Onze praktische tips dragen ongetwijfeld bij aan een onvergetelijke backpack vakantie. Verder is een het inpakken van een backpack voor de eerste ook een klusje wat je niet moet onderschatten. Hier ben je vaak veel meer tijd aan kwijt dan je denkt. Bekijk daarom deze backpack inpakken tips.

Waar ga je heen?

Veel mensen die hun studie succesvol hebben afgerond, kiezen ervoor om enkele weken of maanden te backpacken in het buitenland. Azië is een geliefde bestemming voor een backpack vakantie. Dat geldt echter ook voor Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Verdiep je daarom in de verschillende vakantiebestemmingen en kies voor een werelddeel die jou het meest aanspreekt.

Boek voordelige vliegtickets en accommodaties

Een backpack vakantie kun je zo duur maken als je zelf wilt. Het is echter prettig voor jezelf als je het een klein beetje betaalbaar houdt. Een backpack vakantie hoeft namelijk niet duur te zijn. Neem dit mee in je achterhoofd bij het boeken van een vliegticket en accommodaties. Vergelijk zoveel mogelijk aanbieders met elkaar voordat je een keuze maakt.

Vraag een visum aan

Het aanvragen van een visum wordt nogal eens vergeten door backpack reizigers. Verdiep je daarom in wat er nodig is om in een bepaald land vrij te kunnen reizen of neem contact op met de ambassade.

Vind de juiste backpack rugzak

Comfortabel op backpack vakantie? Dit kan niet zonder een kwalitatieve backpack rugzak. Deze kun je in de tassenwinkel kopen, maar kijk ook eens bij de online aanbiedingen. Zeker tijdens de sale kun je flink besparen op de kosten voor een nieuwe backpack tas.

Haal de benodigde vaccinaties bij de GGD

Als je op vakantie gaat naar een ander werelddeel moet je je veelal inenten tegen verschillende ziektes. Je zit niet te wachten op malaria of een andere vreemde ziekte. Voor alle benodigde vaccinaties voor een backpack vakantie kun je terecht bij de GGD in jouw regio.

Goed verzekerd op backpack vakantie

Wil je zorgeloos op backpack vakantie naar het buitenland? Dan mag een goede reisverzekering natuurlijk niet ontbreken. Een doorlopende reisverzekering voor een backpack vakantie kun je bijvoorbeeld eenvoudig afsluiten bij ABN AMRO.

Tip: vergeet niet de rubriek medische kosten mee te verzekeren. Medische hulp in het buitenland wordt vergoed tegen het daarvoor in Nederland geldende tarief.

Reageren