Een weekendje weg met je hond in Nederland: 4 mooie plekken

Wil je graag met je trouwe viervoeter op vakantie? Dan is Nederland een prima keuze. Het is een super hondvriendelijk land, waar je je beste vriend bijna overal mee naartoe kunt nemen.

Op veel hondenstranden mogen honden vrij rondlopen en sommigen hebben zelfs speciale hondentoiletten! Ook in restaurants zijn honden vaak graag geziene gasten en krijgen ze een bakje water. Daarnaast zijn honden in Nederland toegestaan ​​in het openbaar vervoer, mits aangelijnd.

En het allerbeste: Nederland heeft tal van mooie, bosrijke gebieden, waar je hond in hartenlust kan rondrennen. Ook een weekendje weg met je hond? Bekijk dan de volgende mooie plekken voor een onvergetelijke ervaring!

De Veluwe

Het zal je vast niet verbazen dat de Veluwe op nummer één staat in dit rijtje. Deze natuurrijke regio leent zich namelijk perfect voor lange wandelingen met je hond. Van uitgestrekte heidevelden tot prachtige bossen en mooie meren: een weekendje naar de Veluwe is een topkeuze.

De omgeving telt veel hondvriendelijke vakantieparken, appartementen en chalets. Keus genoeg dus als het gaat om een knus verblijf met het hele gezin.

Ameland

Van alle Waddeneilanden is Ameland waarschijnlijk het meest geschikt voor een weekendje weg met je hond. Je kunt er overal heerlijk wandelen met je viervoeter, want honden zijn bijna overal welkom!

Ameland herbergt veel unieke natuurgebieden. En omdat deze moeten worden beschermd, gelden er wel een aantal regels. Zo moet je hond in sommige gebieden aan de lijn, en mag hij of zij niet loslopen op het Groene Strand bij Ballum en op de strandovergangen met de badstranden.

Maar het goede nieuws is: op alle andere stranden mag dat wel.  Bovendien zijn er een aantal losloopgebieden aangewezen. Kortom: ga naar Ameland met je hond!

Zeeland

Zeeland

Met meer dan 120 hondenstranden is ook de provincie Zeeland een geweldige bestemming voor een weekendje weg met je viervoeter.

Een hoogtepunt is het Banjaardstrand: met een breedte van ruim 500 meter biedt deze volop ruimte om te spelen en te ravotten. Maar Zeeland heeft nog meer te bieden voor jou en je hond(en).
Veel wandelroutes leiden door de afwisselende natuur. En een aantal gebieden, zoals Boswachterij Westerschouwen in Burg-Haamstede, zijn aangewezen als losloopgebied.

Daarnaast liggen de hondvriendelijke accommodaties in Zeeland voor het oprapen. Waar wacht je nog op?

Lees ook: Vakantiebestemming met de hond kiezen? Hier let je op.

Noord-Brabant

In Noord-Brabant vindt je historische steden, authentieke dorpjes en een ongelofelijke gastvrijheid. In deze Bourgondische provincie van Nederland kun je bovendien heerlijk eten en drinken, maar bovenal is het er heel gezellig!

Noord-Brabant is ook een van de groenste provincies van het land. Dat wil zeggen: het ligt bezaaid met mooie, uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Wat dacht je van de Biesbosch? De Oisterwijkse Bossen en Vennen? De Loonse en Drunense Duinen?

Naast deze meer ‘bekende’ plekken telt Noord-Brabant bovendien talloze natuurgebieden waar je soms geen mens tegenkomt. De Malpie, de Cartierheide en de Plateaus zijn hier voorbeelden van. Perfecte bestemmingen dus voor een weekendje weg!

Zo zie je maar: ons eigen Nederland is in feite de perfecte hondenbestemming. Waar neem jij je viervoeter het liefst mee naartoe?

Reageren