Een weekendje weg met het gezin: 4 leuke ideeën

Niets fijner als een weekendje weg met het gezin. Heerlijk even ontspannen en genieten van elkaars aanwezigheid. Voor je het weet vliegen de kinderen de deur uit en ‘kan’ het niet meer. Dan gaan je kinderen liever zelf op reis, in plaats van met de ouders. Geniet er dus van zolang het kan! De mogelijkheden zijn oneindig, op het internet vind je eenvoudig een weekendje weg aanbieding die aansluit bij jou wensen. Waar kun je nu het beste heen gaan voor een geslaagd weekendje weg met het gezin?  Wij hebben 4 leuke ideeën op een rijtje gezet!

1 Stedentrip(je)

Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk aan een midweekse reis naar een van de grootste steden van Europa. Dit is natuurlijk hartstikke leuk en leerzaam voor het hele gezin, maar als je alleen een weekendje vrij hebt dan is dat iets te kort. Een alternatief is een binnenlandse ‘mini-stedentrip’. Ook in Nederland vind je prachtige steden waar je een heerlijk weekend kunt doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan Den Bosch, Den Helder, Breda of bijvoorbeeld Alkmaar. In een stad is genoeg te doen voor het hele gezin!

2 Weekendje pretpark

Pretparken worden veelal bezocht door gezinnen. De meeste gezinnen kiezen ervoor om slechts één dagje naar een pretpark te gaan, maar wist je dat je ook kunt overnachten in de meeste pretparken? Zo kun je twee (of zelfs drie) dagen genieten van alle activiteiten en attracties. De hotels in pretparken zijn bovendien vaak ingericht in dezelfde stijl als het park, wat het weekendje weg nog specialer maakt. Enkele pretparken waar je kunt overnachten zijn: Slagharen, Beekse Bergen, Duinrell en De Efteling.

weekendje weg gezin 2

Lees ook: 3 tips voor reizen met kleine kinderen!

3 Kamperen

Misschien wonen jullie wel in de stad en heb je juist behoefte om tijdens een weekendje weg heerlijk tot rust te komen. Herken jij dit? Dan is een weekendje kamperen met het gezin ideaal voor jullie! Er zijn aardig wat campings in Nederland waar het voor iedereen in het gezin leuk is. Zo is er vaak een zwembad of een waterparadijs voor de kinderen, kunnen de ouders gezellig wat drinken in de campingbar en worden er overdag activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

4 Fietsvakantie

Nederland is een echt fietsland! Je kunt letterlijk overal naartoe op de fiets. En omdat Nederland zo vlak is (er staan immers geen bergen) is fietsen ook leuk voor kleine kinderen. In het land ligt voor ruim 35.000 kilometer aan fietspad. Een binnenlandse fietsvakantie is ideaal voor het hele gezin. Heerlijk twee dagen fietsen en je kunt overnachten bij een gezellig hotel onderweg. Op deze website kun je alle fietsroutes vinden.

weekendje weg gezin 3

Wat is in jouw ogen een ‘leuk weekendje weg met het gezin’? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren