Een weekendje in Boedapest

Boedapest is een geweldige stad voor een weekendje weg. De levendige hoofdstad van Hongarije is het culturele hart van Centraal-Europa. Je kunt je er een paar dagen goed vermaken en overnachten en het eten en drinken is helemaal niet duur. Je vliegt er in een paar uur heen, maar ook met de trein of bus is Boedapest te bereiken.

De stad Boedapest bestaat uit twee delen, Boeda en Pest, die van elkaar worden gescheiden door de rivier de Donau. Om beide delen met elkaar te verbinden zijn er prachtige bruggen gebouwd waaronder de beroemde Kettingbrug. Pest is het commerciële centrum van de stad, waar het levendig en druk is, terwijl Boeda aan de andere kant juist heuvelachtig en romantisch is.

Activiteiten in Boedapest

In de stad is er genoeg te doen. Om te beginnen is het de moeite waard om een wandel of fietstocht te maken langs de indrukwekkende gebouwen en door de sfeervolle straten. Als je van winkelen houdt kan je je hart ophalen in Boedapest, je kunt sfeervolle winkelstraten vinden in de stad. Of bezoek een museum, die in Boedapest vaak gratis te bezoeken zijn.

Thermale baden

Ben je wel aan wat rust toe? Relax dan in een van de vele thermale baden die de stad te bieden heeft. Dagelijks ontspringt er wel 80 miljoen liter mineraalrijk water uit de bronnen in Budapest, die de velen thermische baden vullen. Zoals het Széchenyibad, het grootste thermale bad van Europa en het Várolsliget bad waarbij je omringd wordt door barokke architectuur. Een andere leuke optie is de Rudas Thermen. In dit Turkse bad relax je onder een koepel met kleine gaatjes waar licht doorheen komt. Af en toe worden er in dit bad films vertoont of zelfs feesten gegeven!

Széchenyi Bad Boedapest

Bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest heeft ook veel interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Het vissersbastion
Het vissersbastion is een prachtige bouwwerk met mysterieuze trapjes, romantische boogjes en sprookjesachtige torentjes. Het gebouw ligt in Boeda en is waarschijnlijk vernoemd naar de vissers die deze kant van de muur bewaakten. Je kan over de vesting wandelen waarbij je een mooi uitzicht hebt over de Donau en Pest.

vissersbastion boedapest

De Sint-Stefanusbasiliek
Dit is de grootste kerk van Boedapest gebouwd in 1851 en was pas af in 1905. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Het is een prachtig gebouw dat zeker een bezoek waard is.

Matthiaskerk
Een andere kerk die is aan te raden om te bezoeken is de Matthiaskerk. Het dak van de kerk doet je denken aan de schubben van de vis en in de kerk kijk je je ogen uit aan het kleurrijke interieur met schitterende fresco’s en mooie glas-in-lood ramen.

Het parlementsgebouw
Dit indrukwekkende gebouw ligt aan de oever van de Donau. Het is het duurste gebouw dat ooit is gebouwd in Hongarije en dat kan je zien! Het gebouw is prachtig en hetzelfde geldt voor het interieur. Je ziet veel bladgoud en edelstenen en de muren zijn voorzien van schitterende fresco’s. Het is mogelijk om het parlementsgebouw overdag te bezoeken.

Boedapest is een uitstekende stad voor een weekendje weg. Boek je bezoek aan Boedapest met deze kortingscode van De Jong Intra: 2891622

Voorwaarden:

  • Geldig alleen op stedenaanbod
  •  t/m 31/12/2016
  •  Minimale ordebedrag is 250 euro

Heb jij nog aanvullende tips voor een weekendje Boedapest? Laat het ons weten!

 

Reageren