Een stedentrip naar Moskou

Een reis-ervaring om niet te vergeten

Wanneer je graag een unieke reis-ervaring mee wilt maken, dan kun je prima een korte vakantie boeken naar Moskou. De hoofdstad van Rusland is natuurlijk bekend vanwege het Rode Plein en de prachtig gekleurde basilieken bij hetzelfde plein. Het is een ervaring die je zeker niet snel zal vergeten. Zeker nu de Olympische Spelen recent in Rusland hebben plaats gevonden, is een bezoek zeker aan te raden!

Het Kremlin

Natuurlijk zijn er een aantal plaatsen waar je geweest moet zijn wanneer je een korte vakantie naar Moskou boekt. Bezoek bijvoorbeeld het Kremlin. Dit wordt ook wel het hart van de stad genoemd. Je vindt er het historische centrum van de stad. Uiteraard vind je er ook de zetel van het Russische parlement. Naast het parlement vind je er bijvoorbeeld ook nog een congresgebouw, een theater en diverse musea.

Mausoleum en Poesjkinmuseum

Lenin heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Rusland. Je moet daarom zeker een bezoek hebben gebracht aan Mausoleum. Hier is het gebalsemde lichaam van deze leider te vinden. Het is een van de beroemdste toeristische trekpleisters van de stad. Houd je meer van kunst, dan kun je uitstekend terecht in het Poesjkinmuseum. Hier vind je veel werken van Europese schilders en kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh.

Maak een mooie ballet- of theatervoorstelling mee

Liefhebbers van ballet en theater kunnen terecht in het Bolsjojtheater. Het is het meest belangrijke theater van Moskou. Laat je verrassen en inspireren door een prachtige voorstelling. Op het theater zie je een quadriga. Dit is een vierspan uit de paardensport. Dit kun je bijvoorbeeld ook weer terug vinden op het bankbiljet van Rusland.

Reageren