Een rondreis in Portugal

Recent heb ik een rondreis in Portugal gemaakt en ik had vooraf niet bedacht dat het zo’n leuke vakantie zou kunnen worden. Ik heb er met veel plezier mijn vakantie doorgebracht en daarom neem ik je graag mee in mijn betoverende ervaringen die ik hier heb opgedaan.

Wijnroutes en authentieke landhuizen en gebouwen

Een rondreis in Portugal is vooral aan te raden vanwege de prachtige wijnroutes en authentieke landhuizen. Maar ook de barokke paleizen, kloosters en indrukwekkende kathedralen mogen niet vergeten worden. Tel daarbij op een gastvrije bevolking en je hebt de tijd van je leven in Portugal.

Een 2-tal rondreizen in Portugal

Ik had mijn rondreis in Portugal opgesplitst in 2 kleinere rondreizen. Zo ben ik mijn rondreis begonnen in Noord-Portugal. Het groene landschap en de prachtige middeleeuwse kastelen stelden mij in staat om mooie foto’s te maken. Porto heeft hier een enorme indruk op me achtergelaten. Ik heb hier verschillende wijnkelders bezocht en daarnaast had ik een prachtig uitzicht over de rivier.

459643591Na mijn verblijf in Porto ben ik doorgereisd naar Lissabon. Aan de Costa da Prata heb ik heerlijk aan het strand gelegen. Ik heb een nachtje overnacht in een landhuis, dat een unieke ervaring was om mee te maken. De witte dorpjes en ruige natuurgebieden in de omgeving van Lissabon maakten mijn rondreis door het land compleet.

Culinair genieten in Portugal

Op welke plek ik ook was in Portugal, ik heb overal heerlijk kunnen eten. De keuken is hier om te smullen en kan ik je zeker aanbevelen. In het noorden van Portugal heb ik genoten van gerookte ham uit Lamego met pikante chouriço. In het zuiden van het land waren het vooral de Sardinhas assadas, op houtskool gegrilde sardines, die me deden genieten.

Een rondreis in Portugal kan ik je dan ook zeker aanbevelen! Een auto huren in Portugal is vrij eenvoudig te regelen. Vanaf het vliegveld kun je direct met je huurauto het land intrekken om zo kennis te maken met de mooiste plekjes van Portugal.

Reageren