Een roadtrip door Portugal

Met een auto of een busje door Portugal reizen geeft je de ultieme vrijheid om het bijzondere land te ontdekken. Portugal heeft een geweldige kustlijn, mooie steden en bijzondere natuur. Het klimaat is er ook nog eens heerlijk, de wegen zijn er goed en het eten is er goedkoop. De meeste interessante plaatsen liggen niet ver van elkaar waardoor je veel kan zien in een dag. Met eigen vervoer kan jij dit allemaal in je eigen tempo ontdekken.

Hoogtepunten rondreis Portugal

Er zijn veel bijzondere plekken in Portugal. Dit zijn plekken in Portugal die je niet mag missen als je op roadtrip gaat.

De Côa vallei

Deze vallei ligt vlak naast de Spaanse grens. Naast dat het er erg mooi is kun je er ook bijzondere prehistorische rotstekeningen zien. De oudste tekeningen zijn wel 25.000 jaar oud! Je kunt je opgeven voor een rondleiding door het Archeologisch Park zodat je de tekeningen zelf kan zien.

roadtrip Portugal

Douro vallei

Deze vallei in het noorden van Portugal wordt gekenmerkt door wijngaarden. Het is een groot wijngebied waar vooral druiven groeien die voor port worden gebruikt. Je kunt hier onderweg stoppen voor een wijnproeverij of een rondleiding door een van de wijngaarden.

Braga

Braga ligt in het Douro gebied. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd want het is een oude Romeinse stad. Je vindt er ook de oudste kathedraal van Portugal die in de twaalfde eeuw is gebouwd. Ook het park do Bom Jesus is erg mooi.

roadtrip Portugal

Porto

Deze stad is erg gezellig en heeft een mooi oud centrum. Je kunt je er makkelijk een paar dagen vermaken. Zeker als je je aanpast aan het lokale ritme. In Porto zijn veel bezienswaardigheden zoals de brug Ponte Louis I en de toren Torre dos Clérigos. Maar er is nog meer te doen, ga bijvoorbeeld naar een van de veel lokale markten of ontdek de goede Portugese restaurants.

Serra da Estrela

Dit is de hoogste berg van het vasteland van Portugal. Rondom de berg ligt natuurgebied van wel meer dan 100.000 hectare groot. Het is een grillig landschap en het lijkt net alsof je je hier op de maan bevindt. Het is een bijzondere plek.

roadtrip Portugal

Lissabon

De hoofdstad van Portugal is een goede eindhalte van jouw reis. Als je een auto of busje gehuurd hebt kan je die hier waarschijnlijk terugbrengen. Veel vluchten naar Nederland vertrekken ook vanuit Lissabon. Maar breng ook wat tijd door in de stad zelf. In de romantische stad heeft elke wijk weer een eigen sfeer en uitstraling.

roadtrip Portugal

De Alentejo strek

Deze streek is nog relatief onontdekt bij toeristen. Daarom is het de perfecte plek voor een roadtrip. Het is een dunbevolkt gebied waar veel wordt verbouwd op het land. Je vind er daarom veel uitgestrekte velden, wijngaarden en olijfboomplantages. Onderweg kom je af en toe kleine dorpjes tegen met mooie witte huizen. Het is hier echt prachtig!

roadtrip Portugal

De Algarve

Dit is de populairste regio van Portugal en het is er in de zomer dan ook flink druk met toeristen. Maar vrees niet, met eigen vervoer kan je makkelijk rustige plekjes opzoeken. De Algarve heeft een erg mooie kustlijn met veel rotsen en kliffen, goudgele stranden en mooie baaien, maar ook pittoresque dorpjes. Heb je altijd al willen zwemmen met dolfijnen? Dat kan ook in de Algarve!

Wat heb je nodig voor een roadtrip door Portugal?

Een auto of busje

Bij een roadtrip door Portugal heb je een aantal dingen nodig. De belangrijkste is misschien wel je auto of busje. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Nederland naar Portugal te rijden. Dit is een afstand van wel 2000 kilometer. Zie je dat niet zitten. Dan kan je  ook in Portugal een auto of een busje huren. Er zijn allerlei verhuurbedrijven in Portugal en je hebt veel verschillende opties.

Route

Portugal is een langgerekt land waardoor je heel goed van boven naar beneden kan rijden, of andersom. Bepaal voor aankomst al een route zodat je een idee hebt wat je allemaal kan zien. Laat de route afhangen van de tijd die je hebt, je budget en de plekken die je graag wilt zien. Eenmaal in Portugal kan je je plannen natuurlijk altijd wat aanpassen, maar het is fijn om een basis te hebben.

Kook en slaapspullen

Wil je ook in je auto of busje slapen? Neem dan vanuit Nederland kookgerei mee zodat je ‘s avonds lekker kan koken. Bedenk je ook of je een slaapzak, kussen en matras nodig hebt. Er zijn ook busjes te huur waarbij kook en slaapgerei inbegrepen zit.

Rondreis Portugal tips

  • In Portugal is vrij kamperen met een busje op de meeste plekken toegestaan. Maar controleer altijd of je op de plek mag staan waar je wilt overnachten. Zo voorkom je vervelende boetes.
  • Leer van tevoren een paar woorden Portugees. Niet iedereen in Portugal spreekt Engels en het is altijd leuk als je iemand in zijn eigen taal kan aanspreken. Neem ook een boekje met handige Portugese woorden en zinnen mee.
  • Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Je wilt niet met een hoge rekening worden opgezadeld als je een ongeluk krijgt of als er schade is aan de auto.

Reageren