Een Roadtrip Door Duitsland

Ben je van plan om een vette roadtrip te gaan maken? Rijd dan naar Duitsland! In dit land kan je optimaal genieten als je houdt van autorijden, mooie routes en snelheid. In dit artikel vertellen we je alles over een roadtrip door dit land in Europa, de mooie gebieden waar je doorheen kunt rijden, wat je verplicht moet meenemen in de auto en met welke regels je rekening moet houden wanneer je op pad gaat. Lees dus snel verder voor meer informatie en geniet van een roadtrip.

Een roadtrip door Duitsland: waar moet je zijn?

In dit land kan je je geluk niet op als je houdt van autorijden. Er zijn genoeg mooie en toffe plekken waar je prachtige routes kunt rijden. Ben jij benieuwd waar je moet zijn? Lees dan verder!

Duitse autobahn

De Duitse autobahn

Dit is de Duitse benaming voor de Duitse snelweg. Hoewel de snelwegen natuurlijk op zichzelf niet enorm bijzonder zijn, is er één ding dat de Duitse snelwegen heel aantrekkelijk kan maken: op heel veel snelwegen is er geen maximum snelheid, wat betekent dat je zo hard mag rijden als je wilt. Ben jij een echte snelheidsduivel? Dan is de Duitse autobahn dé plek waar je los kunt gaan.

De Nürburgring

Dit is een racecircuit in Nürburg. Je kunt met je eigen auto over het circuit rijden en kijken hoe snel jij door het circuit heen komt. Ben je gek op autorijden en denk jij dat je een snelle tijd kunt rijden met jouw auto? Dan is de Nürburgring dé plek waar jij heen moet gaan.

De Moezel

De Moezel

Wil je een mooie roadtrip maken waarbij je ook nog kunt genieten van een mooi uitzicht? De wijnstreek de Moezel biedt prachtige uitzichten en schitterende natuur waar je doorheen kunt rijden. Als je het mooiste uit je roadtrip wilt halen, kan je het beste van de snelweg af gaan en door de binnenlandse wegen heen rijden. Je komt langs mooie, karakteristieke wijnstadjes, langs prachtig middelgebergte en langs oneindige wijnvelden.

Een Roadtrip Door Duitsland

Autoroute door het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een prachtig gebied in Duitsland. Dit gebied is dichtbebost en je vindt hier prachtig middelgebergte. Er lopen diverse autoroutes door het Zwarte Woud. Sommige van deze routes zijn kort, maar andere routes duren wel zes dagen, zoals de autoroute die van Baden-Baden tot Freiburg im Breisgau loopt. Dit is een route van bijna 400 kilometer over verharde wegen langs kleine steden, watervallen, bergen en meren.

Autoroute door de Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is een bijzondere streek in Duitsland. Vele tienduizenden jaren geleden heeft het vulkanische landschap hier bijzondere natuur veroorzaakt, waar we nu nog de restanten van zien. Je vindt hier bijvoorbeeld prachtige kratermeren. Er loopt een mooie autoroute van Kyllburg naar Wallenborn, rechtstreeks door de Vulkaaneifel. Een mooie route die prima te rijden is door een schitterend gebied.

Wat moet je verplicht meenemen in de auto naar Duitsland?

Het is verstandig om je te verdiepen in de regels die in dit land gelden op het gebied van autorijden wanneer je een roadtrip door Duitsland gaat maken. Op deze website vind je een blog met veel informatie over de zaken die je bij je moeten hebben. Wij hebben dit voor je samengevat.

De meeste verkeersregels lijken op de regels zoals we die kennen in Nederland, maar het is wel slim om je goed in te lezen in de items die je verplicht mee moet nemen in de auto. Denk er bijvoorbeeld aan om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje (moet voldoen aan de EN471-norm) mee te nemen en vergeet ook je verbanddoos niet. Deze items zijn verplicht in de auto in Duitsland om de veiligheid van jouzelf en je medeweggebruikers zoveel mogelijk te waarborgen. Daarnaast is het ook verplicht om een milieusticker aan te vragen voor jouw auto. Deze sticker heb je nodig vanwege de milieuzones in de Duitse steden. Tegenwoordig mogen niet alle auto’s de Duitse steden met een milieuzone in, omdat de luchtkwaliteit in de Duitse steden steeds slechter werd. Een mileusticker geeft aan hoe schadelijk jouw auto is voor het milieu en of jouw auto wel of niet de stad in mag. Je kunt deze sticker gewoon online aanvragen.

Reageren