Een reisje naar Valencia; dit kun je verwachten van het weer

Met meer dan 300 dagen zon per jaar, is er nooit echt een slecht moment om de op twee na grootste stad van Spanje te bezoeken. Welke maand je ook kiest; ; er zijn gegarandeerd bruisende festivals en andere culturele evenementen aan de gang.

Vakantie Valencia Tips

Het klimaat van Valencia is zonnig en mediterraan, maar de ene maand kun je uiteraard beter weer verwachten dan de andere. Ga jij binnenkort naar deze levendige stad, met zijn gotische en modernistische architectuur, geweldige restaurants en kleurrijke wijken? Hieronder lees je wat je per maand kunt verwachten van het weer.

Ieder seizoen zijn eigen charme

Valencia is het hele jaar door gezellig, mooi en redelijk zonnig. Elk seizoen heeft echter zijn eigen charme. Ga je in februari? Dan zie je de amandel- en sinaasappelbomen in bloei komen. Een prachtig gezicht!

Voor de echte waterratten onder ons: de zee in Valencia is relatief vroeg aangenaam van temperatuur. Vanaf mei is het al heerlijk en in de herfst op zijn warmst.

Ben je een feestbeest? Dan is maart een goede maand om de stad te bezoeken. Maar ook in de lente en de zomermaanden zijn er meer dan genoeg festivals en feesten te vinden. De wintermaanden daarentegen, zijn wat frisser. Maar alsnog heerst er een levendige en gezellige sfeer in de hele stad.

Lees ook: Dit moet je zien tijdens je citytrip naar Valencia!

Wat is de beste tijd om Valencia te bezoeken?

Het ligt er helemaal aan waar je precies naar op zoek bent. Maar over het algemeen zijn de beste maanden om naar Valencia te gaan april en mei. De temperatuur is dan heerlijk en er heerst geen overdreven drukte. Misschien is een van de volgende periodes echter meer wat voor jou:

November tot maart

Zoals we al zeiden; tijdens de wintermaanden in heerst er nog steeds een lekker klimaat in Valencia, al kan er in november af en toe wat regen vallen. Houd er echter rekening mee dat veel musea kortere openingstijden hebben, en dat de meest toeristische restaurants doordeweeks sluiten.

Ga je half maart naar Valencia, speciaal voor de populaire Las Fallas-feesten? Boek je hotel dan minimaal zes maanden van tevoren. Dat klinkt overdreven, maar is echt nodig!

April en mei

Als je de drukte wilt vermijden, is het bezoeken van Valencia in de maanden april en mei top. De temperaturen zijn lekker, het water is al warm en de meeste attracties zijn gewoon open. Er heerst bovendien een gezellige ‘drukte’ van toeristen en locals, zonder dat je het gevoel hebt constant achter mensen aan te lopen.

Juni tot oktober

Dit is de beste periode om zonnestralen te vangen en stranddagen in te plannen. Het is echter vrijwel zeker dat je het strand én de stad moet delen met vele andere toeristen.

Neem bovendien veel zonnebrandcrème mee, vooral in juni en augustus. De zomerzon in Valencia is sterk en de luchtvochtigheid hoog. Omdat het hoogseizoen is, zijn hotels daarnaast duurder en moeilijker te boeken. Houd er ten slotte rekening mee dat het ‘regenseizoen’ in september begint.

Wanneer je de stad van de Paella en sinaasappels ook gaat bezoeken: je zult je laten betoveren door de charme en sfeer die overal in Valencia voelbaar is. Disfruta!

Reageren