Een mystieke vakantie in Tibet

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie in een bijzonder land? Dan zou een rondreis in Tibet, “het dak van de wereld”, zeker wat voor jou kunnen zijn! Dit prachtige land ligt ten Westen van China, is bekend geworden vanwege de Dalai Lama en het boeddhisme ligt hier diepgeworteld. Behalve de vele indrukwekkende kloosters die je er kunt bezoeken, heeft Tibet tal van mooie bezienswaardigheden. Daarom wil ik je graag meenemen naar de hoogtepunten van dit land, zodat je betoverd zult raken en niet kunt wachten om een vakantie naar Tibet te boeken!

tibet bezienswaardigheden, reisverhalen en reistips

Cultuur en Religie

Religie en spiritualiteit zijn super belangrijk voor de Tibetanen en het heeft dan ook veel invloed op alle aspecten van hun leven. Dit zie en voel je overal waar je komt! Het Tibetaanse Boeddhisme is de voornaamste vorm van religie en deze wordt ook beoefend in Nepal, Mongolië, Noord-India en delen van China. Ga je dus reizen in Tibet dan zul je vast en zeker in aanraking komen met deze bijzondere cultuur. Denk hierbij aan prachtige kleurrijke kloosters, ceremonies die je kunt bijwonen en de bijzondere, magische sfeer die overal hangt.

Mooie bezienswaardigheden in Tibet

1. Lhasa stad

Lhasa is de  hoofdstad van Tibet. Deze unieke en spirituele stad ligt op ruim 4000 meter hoogte en staat ook wel bekend als de stad van het zonlicht, omdat de zon zich hier veel vaker laat zien dan de meeste plekken op aarde. Lhasa bezit vele goed bewaard gebleven boeddhistische attracties zoals mysterieuze paleizen, kloosters en tempels. De belangrijkste culturele bezienswaardigheden in Lhasa zijn het wereldberoemde Potala-Paleis, de Jokhang-tempel, winkelcentrum Barkhor, de Chakpori-heuvel en de Ramoche-tempel.

Wil je al deze bezienswaardigheden van Tibet in één dag aandoen? Dan raden we je aan om de privé dagtour te boeken via deze website. Met deze tour heb je gegarandeerd toegang tot het Potala paleis en het Jokhang-klooster!

lhasa rivier tibet reizen

Behalve de culturele bezienswaardigheden, heeft Lhasa ook prachtige natuurlijke landschappen, zoals de rivier de Lhasa, het heilige meer Namtso, de indrukwekkende Nyainqentanglha-bergketen en de bekende Yangpachen-warmwaterbronnen. Genoeg redenen om Lhasa en omgeving te bezoeken dus!

Dit zijn de populairste excursies in en naar Lhasa

2. Het meer van Yamdrok

yamdrok meer tibet vakantie

Een unieke ervaring kun je opdoen door een bezoek te brengen aan het meest heilige meer van Tibet. Het Yamdrokmeer ligt op ruim 4500 meter hoogte, in de Shannan-regio. Je zult er eerst een flinke klim voor moeten maken maar je hebt vanaf deze plek een adembenemend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Trek je wat verder het land in, dan zul je zeker nomaden tegenkomen. Ruim een kwart van de bevolking van Tibet behoort namelijk nog tot het nomadenvolk.

3.  Namtso Meer (Nakchu-regio)

Namtso meer tibet rondreis

Dit hoogst gelegen zoutwatermeer (4718m) van de wereld ligt op 6 uur rijden van Lhasa. De duizeligheid die je voelt bij het passeren van de hoge passen, is allang weer vergeten wanneer je het prachtige uitzicht van bovenaf bekijkt. Het Namtso-meer wordt omringd door de imposante Mt Nyenchen Thangla Ranges en straalt niks anders dan pure schoonheid uit!

Maak urenlange wandelingen langs de oneindige kust van Namtso, de glooiende bergen aanschouwend in de achtergrond. Vele Pelgrims bezoeken jaarlijks deze betoverende plek.

4. Nyingchi omgeving

Nyingchi gebied in tibet

De omgeving van Nyingtri is onder andere de thuisbasis van een goed bewaard gebleven bos met veel oude en zeldzame bomen. Het wordt ook wel het Zwitserland van Tibet genoemd. De toeristische bezienswaardigheden in Nyingtri zijn voornamelijk adembenemende natuurlijke landschappen zoals nationale parken, heilige bergen, oude ruïnes en dicht begroeide bossen. Vooral voor avonturiers is het een droom om naar dit gebied te reizen om al deze natuurpracht met eigen ogen te aanschouwen.  

5. Chamdo omgeving

Chamdo is gelegen in het oosten van Tibet en wordt gezien als de thuisbasis van de Khamba-cultuur. Chamdo heeft buiten dit ook tal van mooie bezienswaardigheden zoals enorme besneeuwde bergen, prachtige watervallen en rivieren en vele oude kloosters, gebouwen en dorpen. Een paar van de beroemde plekken in Chamdo zijn bijvoorbeeld: het klooster van Chambaling, de tempel Karma, het klooster Riwoche, de tempel Tsedrug, de ruïnes van Carnot en het Rawok-meer.

Vliegen naar Tibet

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Nederland rechtstreeks naar Tibet te reizen. De meeste vluchten zullen eerst naar Chengdu of Beijing in China vertrekken. Vanuit daar kun je dan weer op een andere vlucht stappen die je naar Lhasa brengt. In het laagseizoen koop je je vliegticket naar Tibet al vanaf 600 euro, terwijl je in het hoogseizoen wel moet rekenen op zo’n 800 tot 900 euro retour. De beste reistijd om naar Tibet te gaan zijn de maanden april tot en met oktober. De temperaturen zijn in deze maanden het meest aangenaam en je zult minder kans hebben op extreem weer.


Beste reistijd en klimaat van Tibet

In Tibet is het vaak extreem koud. Dit ligt aan de grote hoogte waarop de regio ligt, namelijk het Himalaya gebergte. Hierdoor absorbeert de lucht geen warmte en kan het dus ook geen warmte afgeven. Ondanks dat je een stuk dichter bij de zon zit, voelt het dus niet warm aan. Ondanks de extreme temperaturen in zowel winter als zomer is Tibet goed te bezoeken, maar probeer de wintermaanden december en januari te vermijden, de temperatuur ligt dan ver onder de 0 graden. De beste reistijd om naar Tibet te reizen zijn de maanden april tot en met oktober. De temperaturen zijn in deze maanden het meest aangenaam en je zult minder kans hebben op extreem weer, ondanks dat het in deze maanden soms flink kan regenen.

Tot slot

Zoals je ziet heeft Tibet enorm veel te bieden vooral qua cultuur en natuur. Durf jij het aan om dit mystieke land te bezoeken en het “dak van de wereld” te gaan verkennen? Je rondreis door Tibet zal anders zijn dan alle andere reizen die je ooit hebt gemaakt. Eén ding is zeker: je zult niet teleurgesteld worden!

Reageren