Een mystieke vakantie in Tibet

Een bijzondere vakantie in Tibet

Een mystieke vakantie kun je uitstekend doorbrengen in Tibet. Het land is natuurlijk bekend geworden vanwege de Dalai Lama. Het boeddhisme is dan ook diepgeworteld in het land. Er zijn verschillende kloosters te vinden die je kunt bezoeken. Tibet is echter meer dan dat. Daarom wil ik je graag meenemen naar de hoogtepunten van dit land, zodat je betoverd zult raken en een vakantie naar dit veelzijdige land zult boeken.

Lhasa, de hoofdstad van Tibet

Lhasa is de hoofdstad van Tibet. Deze stad ligt op ruim 4.000 meter hoogte. Wanneer je bent aangekomen in de hoofdstad, dan doe je er goed aan om tijd te nemen om te acclimatiseren. Je zult namelijk best moeten wennen aan de hoogte. Uiteraard moet je een bezoek hebben gebracht aan de voormalige woning van de Dalai Lama. in het Potala Paleis vind je duizenden schilderingen en beelden.

Diverse bezienswaardigheden in Lhasa

Ook het Drepung klooster is zeker aan te raden. Dit kun je prima combineren met een bezoek aan de Jokhang tempel. Het bijzondere aan de tempel zijn de duizenden kaartjes die voor een bijzondere sfeer zorgen. De Barkhormarkt is ook erg populair in de stad. Daar komen handelaren uit geheel Azië om hun handelswaar te verkopen. Je zult je zeker geen moment vervelen!

Een heilig meer

Een unieke ervaring kun je opdoen door een bezoek te brengen aan het meest heilige meer van Tibet. Het Yamdrokmeer ligt op ruim 4.500 meter hoogte. Je zult er dus wel een flinke klim voor moeten maken. Je hebt vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Trek je wat verder het land in, dan zul je zeker nomaden tegenkomen. Ruim een kwart van de bevolking behoort namelijk nog tot het nomadenvolk.

Reageren