Een minicruise naar York: in luxe naar de middeleeuwen

Zou je weleens een cruise willen maken, maar vind je het eigenlijk te lang, te duur of te ver? Dan is een minicruise naar York perfect! Een driedaagse trip, waarbij je met de boot van Rotterdam van Hull vaart en de bus je naar het middeleeuwse York brengt.

De overtocht

De overtocht is heel eenvoudig, prettig én leuk. Je hoeft je geen moment te vervelen: je kunt een filmpje pakken in de bioscoop, gokken in het casino of lekker winkelen.

Voor zowel jongere als oudere kinderen zijn er genoeg plekken voor vermaak en eten en drinken kan bij Starbucks, diverse bars en een tweetal fijne restaurants.

Lees ook: Dit zijn de mooiste natuurparken van het Verenigd Koninkrijk!

York ontdekken

Gesticht door de Romeinen en veroverd door de Vikingen: York is een van de mooiste historische steden van Engeland, boordevol bezienswaardigheden. Je kunt deze stad op verschillende manieren ontdekken.

Uiteraard kun je door het (vrijwel autovrije) centrum slenteren, maar wat dacht je van een wandeling over de 3,4 km lange stadsmuren? Vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht over de stad en kun je de 45 torens, die nog redelijk intact zijn, bewonderen.

Ook kun je een York City Cruise maken: een informatieve boottocht van ongeveer een uur over de rivier de Ouse. Een zeer ontspannen manier om meer over de stad te leren! Voor meer informatie en tickets kijk je op hun website.

Ouse York

Bezienswaardigheden in York

Je bezoek aan York is niet compleet als je de York Minster niet hebt gezien. Dit is de grootste Gotische kathedraal van Noord- Europa. De York Minster heeft prachtige glas-in-lood ramen en een fantastisch uitzicht vanaf de toren.

In hartje York ligt het Jorvik Viking Centre. Dit is een geweldig, interactief museum waar je terugreist in de tijd naar een complete Vikingstad. Er zijn zo’n 15.000 historische voorwerpen en naast geluiden, worden ook geuren gebruikt om je onder te dompelen in de tijd van de Vikingen. Je kunt een bezoek brengen aan de inwoners van Jorvik en demonstraties bekijken. Begin je voorpret op hun website.

Twee musea die absoluut de moeite waard zijn, zijn het Castle Museum en het National Railway Museum. In het Castle Museum zijn straten en gebouwen (inclusief een gevangenis!) uit de Victoriaanse en Edwardiaanse periode prachtig nagebouwd. In het National Railway Museum duik je de 200 jaar oude geschiedenis van de Britse spoorwegen in. Er zijn meer dan 100 voertuigen, een enorme bibliotheek en een kinderhoek. Entree is gratis.

Winkelen in York

De belangrijkste en leukste winkelstraten van York zijn Coney Street, Petergate, Fossgate, Stonegate en The Shambles. In deze laatste waan je je in een middeleeuwse geschiedenisles: hier zaten vroeger heel veel slagerijen en aan weerszijden van dit beroemde straatje staan scheefhangende gebouwen en vakwerkhuizen.

Boek nu je minicruise naar York!

Kun je niet wachten om deze minicruise te beleven? VakantieViking.nl heeft voor jou de beste deals voor een minicruise York. In welk seizoen je ook wilt gaan, het team van VakantieViking zoekt elke dag bij alle bekende reisaanbieders naar de leukste aanbiedingen.

Reageren