Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ga je binnenkort op vakantie, of ben je vaak van huis? Dan wil je graag weten wat er rondom jouw woning gebeurt en wie er voor de deur staat. Door jouw woning te voorzien van de juiste veiligheidsproducten, ga je met een gerust hart de deur uit. In dit artikel lees je alles voor een goede voorbereiding wanneer je jouw woning (tijdelijk) verlaat.

Het begint bij de deuren

Als het aankomt op jouw woning beveiligen, zijn goede sloten het eerste waar je aan denkt. Logisch, een goed slot houdt inbrekers buiten de deur. Sloten en cilinders worden echter vaak met elkaar verward. Een slot betreft vaak een insteekslot dat in de deur zit. Door jouw sleutel in het cilindergat te steken, doe je de deur op slot. Cilinders zorgen dat het insteekslot ‘op slot’ gaat. Het is belangrijk dat de sloten en cilinders van goede kwaliteit zijn. Om jouw woning tegen de meest actuele inbraakmethodes te beveiligen, kun je kiezen voor SKG3 Extra Zwaar Inbraakwerende cilinders. Deze cilinders zijn bestand tegen populaire inbraakmethodes zoals kerntrekken en lockpicken. Daarnaast is goed deurbeslag ook belangrijk. Je kunt namelijk ook kiezen om de voor- en achterdeur te voorzien van kerntrekbeslag. Voor een breed assortiment aan hang- en sluitwerk kun je terecht bij Veiligheids-sloten.nl.

Vergeet de ramen niet

Inbrekers komen ook via het raam binnen. Daarom is raambeveiliging net zo belangrijk. Wellicht wil je wanneer je van huis bent een bovenraampje open laten staan voor ventilatie. In dat geval kun je een barrierestang aanschaffen. Zo kan niemand door dit raampje naar binnen. Maar ook raamsloten en anti inbraakstrips zijn veel gebruikte producten om ramen te beveiligen.

Aanvullende beveiligingsproducten

Naast de meest voor de hand liggende veiligheidsproducten, kun je jouw woning ook voorzien van aanvullende producten om de woning voor te bereiden op je vertrek. Den hierbij aan een (smart) alarmsysteem, een digitale deurspion of een tv simulator. Afhankelijk van jouw woning en wensen, zijn er vele aanvullende veiligheidsproducten op de markt. Ook kun je de huidige deurbel vervangen voor een digitale deurbel, waardoor je ook op afstand kunt zien wie er voor de deur staat, en daarop kun je reageren via de app! Zo hoef je niets te missen tijdens je vertrek, en weet je zeker dat er zich geen rare situaties voordoen rondom jouw woning.

Ben je er klaar voor?

Reageren