Een fascinerende vakantie in Guatemala

Guatemala wordt ook wel een van de mooiste landen in Centraal-Amerika genoemd. Het landschap is afwisselend, je vindt er vulkanen en regenwoud, maar ook de Mayacultuur is bijzonder om met eigen ogen waar te nemen. Mijn vakantie naar Guatemala is dan ook een ware belevenis geworden.

Guatemala als vervanging voor Mexico
In eerste instantie was het niet direct in mij opgekomen om een vakantie naar Guatemala te boeken. Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar Mexico. Aangezien iedereen in mijn vriendenkring daar al naartoe ging, besloot ik mijn vakantie in een land dichtbij Mexico door te brengen. Dat werd dus uiteindelijk Guatemala.

De Mayacultuur in Guatemala
Het was mij in eerste instantie niet bekend dat Guatemala ook bekend was vanwege de Mayacultuur. Een bezoek aan de Mayastad Tikal was dan ook een ware verrassing. De ruïnes van Tikal liggen diep verborgen in de jungle van Guatemala. Deze Mayastad is pas in 1848 ontdekt door een team ontdekkingsreizigers.

Het Semuc Champey natuurreservaat
Ik ben ook wel iemand die graag de natuur intrekt. Daarom besloot ik een trip te maken door het Semuc Champey natuurreservaat. Dit natuurreservaat is werkelijk waar een lust voor het oog. Ik heb niet alleen genoten van het uitzicht, maar me voortdurend verrast over de veelzijdigheid van dit natuurreservaat. De kronkelende riviertjes, beekjes en paden gaven het natuurreservaat een sprookjesachtige uitstraling.

Mocht ik ooit trouwen in de toekomst, dan zou ik het liefst daar mijn trouwfoto’s laten schieten. Zelden heb ik zoveel moois op een plek gezien. Zover is het echter nog lang niet! Als je een unieke vakantie wilt doorbrengen in een fascinerend land, laat Guatemala je dan verrassen met haar enorme veelzijdigheid aan natuur- en cultuurschatten.

Reageren