Een boot huren in Loosdrecht; ontdek de omgeving vanaf het water

Duizenden mensen genieten tijdens de lente- en zomerperiode van de geweldige watersportfaciliteiten van de Loosdrechtse Plassen.

De meren en plassen hier worden voortdurend onder de loep genomen om de natuur te behouden en de recreatieve voorzieningen te blijven verbeteren. De Loosdrechtse plassen zijn dan ook de perfecte plek om er lekker op uit te trekken met de boot.

Heb je er zelf een? Geen probleem. Er zijn verschillende bootverhuurbedrijven waarbij je een prachtboot kunt huren!

Geniet van het buitenleven vanaf een mooie boot

De Loosdrechtse Plassen tellen vele jachthavens, zeilscholen en andere watersportgerelateerde bedrijven. En buiten de aangewezen gebieden voor zwemmers en surfers waar motorboten niet zijn toegestaan, zijn de meren ideaal om op te varen.

Geniet van de mooie omgeving terwijl de wind in je haren blaast en de zon je verwarmt. Een boottocht is de perfecte manier om de natuur van Loosdrecht op een unieke manier te ervaren!

Keuze uit verschillende verhuurbedrijven

Wil je ook een boot huren in Loosdrecht? Dan zijn er genoeg opties. Omdat het lastig kan zijn om te kiezen uit alle verhuurbedrijven die er zijn, kun je op Clickandboat.com alle aanbieders vergelijken.

Wil je een zeilboot, motorboot, RIB, catamaran, gulet, jetski, woonboot of jacht huren? Voer het simpelweg in bij de aangewezen filters. Bepaal vervolgens hoe lang je de boot wil huren, op welke dag, met hoeveel personen en voila: je krijgt meteen alle opties te zien.

Het water op met of zonder vaarbewijs

Het water op met of zonder vaarbewijs

Of je nu wel of geen vaarbewijs hebt, op de Loosdrechtse plassen kun je evengoed terecht voor een mooie boottocht. Bij veel bootverhuurbedrijven heb je namelijk helemaal geen vaarbewijs nodig! Tenminste, als de boot kleiner is dan 15 meter en langzamer dan 20 kilometer per uur kan varen.

Natuurlijk gelden er wel bepaalde regels, maar dat is ook zo wanneer je wel een vaarbewijs hebt. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om te drinken wanneer je de boot bestuurt en moet je je houden aan bepaalde vaarroutes.

Lees ook: Vaarvakantie in Nederland; 10 tips voor leuke vaarbestemmingen.

Varen met of zonder schipper

We kunnen ons zo voorstellen dat je het best spannend vindt om zonder veel ervaring het water op te gaan. Daarom heb je op de Loosdrechtse Plassen ook de optie om een boot inclusief schipper te huren.

Ideaal voor bijvoorbeeld feestjes, waarbij je geen zin hebt om constant op te moeten letten en een lekker biertje wilt kunnen drinken. Natuurlijk betaal je wel een stuk meer als je er voor kiest om een schipper in te huren, maar dan heb je ook wat!

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden als je er in de zomer lekker op uit wilt trekken met de boot in Loosdrecht. De Loosdrechtse plassen zijn een geweldige plek voor watersportactiviteiten. Geniet van een dag vol waterplezier, terwijl je de prachtige omgeving aan je voorbij ziet trekken.

Reageren