Een bijzondere vakantie in Portugal

Zoekt u een vakantie om nooit te vergeten? Laat u dan verrassen door de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal.
In welk jaargetijden u ook gaat, de temperatuur is er altijd aangenaam, het landschap is van een uitzonderlijke schoonheid en de Algarve is ingericht op iedere soort vakantieganger.

Albufeira bruist

Albufeira is in de afgelopen dertig jaaruitgegroeid van een klein vissersdorp tot een bruisend toeristencentrum waar jong en oud hun vakantie naar eigen smaak kunnen invullen. De hotels met uitzicht op zee en zandstranden voldoen aan alle eisen en wie liever kampeert of kiest voor een resort met golfmogelijkheden kan hier ook terecht. Voor kinderen is er een dierentuin en een waterparadijs en als u van winkelen en ‘stappen’ houdt, dan hebt u in Albufeira een ruime keus aan mogelijkheden. Befaamd is De Strip bij de Praia da Oura waar u eet onder palmen, naar een disco gaat of geniet van Portugese zang en dans.

De mooiste kust van Europa

Voor veel mensen is de kust van de Algarve de mooiste van Europa. De stranden liggen tussen grillige rotsformaties die doorlopen tot in zee en daar natuurlijke beeldhouwwerken vormen. Iedere keer anders, maar waarschijnlijk op z’n mooist bij Ponta da Piedade ten westen van Lagos. Er worden diverse boottochten aangeboden om u vanuit zee naar en door dit fantasierijk van zeegrotten en tunnels te voeren.Lagos is per huurauto of met het goed functionerende openbare vervoer bereikbaar via de kustweg die bij het vliegveld in Faro begint. Lagos doet er alles aan om het oorspronkelijke, intieme karakter van de stad met mooie pleinen, bloemmozaïeken en schilderachtige straten te bewaren. De hotels, appartementencomplexen en winkels zijn zo onopvallend mogelijk tussen de historische gebouwen geplaatst. Ook op de stranden is de stad zuinig. Ze worden dagelijks schoongemaakt.

Voor meer informatie over Portugal en andere reisbestemmingen kunt u http://www.reiseziel-berater.de raadplegen.
Een prettige vakantie gewenst!

Reageren