Een bezoek aan het paradijs: ontdek Klein Curaçao

Een bezoek aan Klein Curaçao staat vaak bovenaan de bucketlist van hongerige reizigers. En wij begrijpen wel waarom. Deze Caribische parel is namelijk een onbewoond paradijs, waar je voor heel even in de voetstappen van Robinson Crusoe kunt treden. (Bij wijze van spreken dan).

klein curacao trip

Klein Curaçao ligt op ongeveer 13 kilometer verwijderd van zijn ‘grote broer’. Je kunt hier nog optimaal genieten van de rust, hagelwitte zandstranden en overweldigende uitzichten. Heb je even genoeg van de drukte in en rond Willemstad, Otrobanda, Mango Beach en meer? Dan is een excursie naar dit prachteiland absoluut een aanrader.

Gelukkig zijn er vele opties om Klein Curaçao te bezoeken. Bijvoorbeeld tijdens een georganiseerde tour vanuit Willemstad. Klinkt dit je goed in de oren? Bekijk dan snel wat deze toffe excursie allemaal voor je in petto heeft!

Excursie Klein Curaçao; boottocht vanuit Willemstad

Tijdens deze excursie naar Klein Curacao maak je een boottocht van een halve of hele dag vanuit Willemstad naar Klein Curaçao. Je vaart met een comfortabele, razendsnelle boot over het Spaanse water langs de kust, de Fuiklagune en de Duivelsklip. Dit is op zichzelf al een geweldige ervaring!

Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao, na ongeveer 1.5 uur, krijg je de gelegenheid om een strandwandeling te maken, de prachtige authentieke vuurtoren te bezoeken en te snorkelen. Er is bovendien een grote kans dat je zeeschildpadden ziet!

Tijdens de tocht zijn er drinken en snacks verkrijgbaar, zoals chips, kaas, ananas, vleeswaren, vers fruit, frisdrank, water, sap en bier. Daarnaast krijg je ook nog een heerlijke lunch aangeboden.

Lees ook: Curaçao; TIPS om goedkoop een auto te huren.

klein curacao dagtrip

Praktische informatie

Vertrekpunt

Zie jij jezelf al zonnebaden op het parelwitte strand van Klein Curaçao en wil je deze excursie graag boeken? Dan is het goed om te weten waar je precies moet zijn.

Het trefpunt van de tour is het Dok van het cruiseschip aan de Caracasbaai. Je loopt hier door de veiligheidspoort waar de bussen passagiers ophalen en herkent je gids aan een bord met de tekst ‘Adrenaline Tours Curaçao’. Zorg dat je 10 minuten voor vertrek aanwezig bent!

Je neemt je geprinte of mobiele voucher mee en kunt de excursie nog tot 24 uur van tevoren gratis annuleren.

Duur en prijs van de excursie


Afhankelijk van of je een halve tour of een dagtour boekt, duurt de excursie naar Klein Curaçao 6 of 12 uur. De begintijden zijn 8:00 en 13:00. Voor een halve dagtour naar het eiland betaal je ongeveer 110 euro p.p. Een hele dagtour kost je rond de 140 euro p.p.

Let op: deze prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en het aantal deelnemers!

Bekijk voor vertrek naar Curaçao het reisadvies van de Rijksoverheid, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

klein curacao

Wat neem je mee?

In principe hoeft je zelf geen eten en drinken mee te nemen, maar het is altijd handig om een flesje water in je tas te stoppen. Qua kleding heb je genoeg aan je badpak/bikini/zwembroek, luchtige zomerkleren met slippers en een badhanddoek. We raden iedereen altijd aan om een zonnehoed/pet mee te nemen aan boord. Smeer je bovendien van te voren goed in met zonnebrandcrème en neem tevens een flesje mee.

Verder is het een goed idee om een onderwatercamera mee te nemen, mocht die een hebben (het water op Klein Curaçao is kristalhelder. En hoe gaaf zou het zijn om een zeeschildpad te fotograferen!?). Zorg daarnaast voor een goed humeur en that’s all!

Wil jij het paradijselijke eiland Klein Curaçao ook graag bezoeken tijdens je vakantie? Dan raden we deze geweldige tour absoluut aan. Boek je tickets ruim van tevoren, om zeker te zijn van een plekje.

Reageren