Een van de duurste steden ter wereld op z’n goedkoopst beleven: Sydney!

Om je bezoek aan Sydney toch wat makkelijker en goedkoper te maken, zijn hier een aantal tips en toffe bezienswaardigheden waar je een hoop geld mee kan besparen:

1. De Opal-card, het middel om je mee te verplaatsen

Het is vergelijkbaar met de OV-chip kaart. Met de Opal-card kun je de bus, trein en natuurlijk de ferry pakken in Sydney. Je kunt hem gratis ophalen bij de informatiebalies op de grotere stations en het enige wat je moet doen is er een saldo van minstens 10 AUD opzetten. Met de Opal-card reis je goedkoper dan steeds een enkeltje kopen en als klap op de vuurpijl kun je op zondag de hele dag reizen voor maximaal 2,50 AUD! Verder zit er een daglimiet van 15 AUD op waardoor je maximaal €10,00 euro kwijt bent aan transportkosten. Erg handig wanneer je een dagtripje buiten het centrum hebt. Dubbel win-win dus!

2. Houd een simpele wandelroute aan voor meerdere bezienswaardigheden

Bezoek het stadscentrum, Sydney Opera House, Royal Botanical Gardens, Darling Harbour en de Harbour Bridge in 1 dag met een simpele wandelroute. Al deze bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in de CBD (Central Business District). Door deze vijf top attracties te combineren heb je een heerlijke dag en geef je geen geld uit aan transportkosten. Verder kun je geld besparen door je eigen waterfles te vullen bij de gratis kraantjes die je onderweg tegenkomt. Rondom de trekpleisters betaal je namelijk omgerekend al snel €4,00 euro voor een flesje water! Mocht je toch iets nodig hebben, is het aan te raden even de supermarkt in te lopen in plaats van de vele convenience stores. De snacks in de supermarkten zijn toch even wat goedkoper dan in de kleine winkeltjes.

harbour bridge sydney

3. Bezoek de Blue Mountains op eigen initiatief

De Blue Mountains liggen op ongeveer 2 uur reizen met de trein vanaf Sydney. Door de trein te nemen naar Katoomba en vanaf daar zelf te gaan hiken, hoef je geen geld uit te geven aan een veel te duur georganiseerde dagtrip. Hier komt de Opal-card weer terug, het kost je namelijk maximaal slechts 15 AUD!

blue mountains sydney australie

4. Pak de Ferry op zondag naar Manly

Manly is een fancy wijk aan de noordkant van de haven met een strand waar je heerlijk kunt relaxen of een wandeling kan maken langs de kust naar de North Head. Vanaf de North Head heb je een prachtig uitzicht over de grote oceaan. Om je dag af te sluiten kun je de Ferry terug pakken tijdens zonsondergang. Tijdens de terugweg verdwijnt de zon achter de Harbour Bridge en heb je een schitterend uitzicht op downtown Sydney. Dat allemaal voor maar 2,50 AUD!

manly markets

5. Het bekendste strand van Australië, Bondi Beach, bezoeken op een doordeweekse dag

Je kunt natuurlijk niet alles op zondag bezoeken om geld te besparen. Daarom is het beter om een paar dollar meer te betalen en Bondi op een doordeweekse dag te bezoeken. Hierdoor kom je niet in de massa van toeristen terecht die op zondag allemaal naar Bondi gaan. Vanaf het treinstation Bondi Junction kun je makkelijk de bus pakken naar het strand om daar te relaxen of om de Coastal Walk naar Coogee te lopen. Het strand van Coogee is een stuk rustiger, maar net zo fijn om van de zon te genieten!

bondi beach sydney goedkoop bezoeken

6. Paddy’s market

Kook in je eigen hostel met groentes van Paddy’s market. De groentes zijn hier een stuk goedkoper dan bij Coles of Woolworth, de bekendste supermarkten in Sydney. Naast de groente en fruit kun je bij Paddy’s market ook goedkope souvenirs halen voor het thuis front. Om het allemaal nog wat mooier te maken kun je op de website: https://paddys.nubonus.com.au/content.php een aantal kortingsbonnen van 5 AUD aanvragen!

Hopelijk heb je iets aan deze tips om te besparen op je uitgaven tijdens je bezoek aan het geweldige Sydney!

Reageren