Dublin; een kroegentocht langs de leukste lokale pubs

Wanneer je aan Dublin denkt, zie je waarschijnlijk de glazen Guinness al voor je. Dat is niet zo gek, want Dublin staat bekend om deze heerlijke biersoort, en óók om zijn bruisende bar scene die overal in de stad voelbaar is. Dat de Ieren echte kroegtijgers zijn is niet bepaald onbekend, en hoe kun je dan ook beter het echte Ierse leven ontdekken dan in de lokale kroegen in de Dublin? En nee, de Tempel Bar telt niet mee.  Bereid je vast voor op een lange avond, hier volgen de leukste, niet toeristische kroegen in de Ierse hoofdstad!

Mensen proosten met flesjes bier in een van de vele kroegen in Dublin.

1. Patriot’s Inn

Bron: https://patriotsinn.ie/

Deze oude bar in Dublin staat op heilige grond, omringt door de hoge muren van het Koninklijke Kilmainham ziekenhuis, de oude begraafplaats van Acre Bully’s, en de kerkers van Kilmainham gevangenis. Klinkt onheilspellend? Dat is het zeker niet! De Patriot’s Inn is zeer populair bij de lokale bevolking en nog weinig toeristen weten hun weg naar deze historische parel te vinden. Behalve dat je heerlijke bieren kunt proeven, kun je hier genieten van Life muziek, pub quizzen, lekkere snacks en natuurlijk een super relaxte vibe.

2. The Bar With No Name

Dit is een historisch huis, omgebouwd tot een kroeg. Locals zeggen dat hier een “Berlijn” sfeer hangt, vanwege het interieur en het mysterieuze karakter. Kenmerkend voor deze gezellige kroeg is de huislijke sfeer. Denk aan aangename stoelen waar je in neer kunt ploffen, sfeervolle lampjes en boekenkasten. In het weekend is de bar druk, en staat hij bekend om zijn overheerlijke mojito’s. Overdag kun je hier ook genieten van een lekkere uitgebreide brunch.

3. Ruïn Bar

De prachtige Ruïn Bar is nog vrij nieuw (2017), en ziet er bepaald niet uit als een typische Ierse kroeg.  Bekleed met coole muurschilderingen en artistieke ontwerpen, is de Ruïn Bar een populaire plek onder de lokale bevolking. De “hipster” bar zelf is een nieuw project van Camden Exchange met inspiratie van de ruïnebars die er al zijn in Boedapest. Het is er lekker ruim, dus je vind altijd wel een plekje wanneer je langs gaat. Wanneer je eens wat anders wil dan de traditionele kroegen in Dublin, moet je hier zeker heen gaan om een drankje te doen.

4. Against the Grain

Against the Grain is een pub en bierbrouwerij, en ideaal voor een avondje uit Camden Street. De pub is geopend door de Galway Bay Brewery, die toevallig ook enkele andere kroegen bezit, zoals The Gasworks. De brouwerij heeft een enorme bierlijst, dus proef maar raak! Buiten dat hebben ze ook nog eens ongeveer 30 bieren van de tap en talloze flessen met alle Dublin-favorieten, maar ook veel “verborgen schatten” uit Ierland en de rest van de wereld, die niet snel op andere plekken te vinden zijn. De sfeer in Against the Grain is gezellig lawaaierig, maar op de bovenverdieping kun je ook rustig lunchen of dineren als je wilt.

6. Doyle’s

Doyle’s is de place to be, wanneer je voor de eerste keer in Dublin komt, wanneer je de stad in korte termijn bezoekt, of wanneer je zeeën van tijd hebt. Drink hier een lekkere pint in het authentieke Dublin-etablissement dat door de jaren heen zijn charme heeft weten te behouden. De  combinatie van de vriendelijkheid van de mensen die hier werken, de aanwezigheid van goed gezelschap en een koud biertje, maken je avond in Doyle’s tot en waar walhalla.  Ook wordt hier geweldige muziek gedraaid en kun je zo nu en dan een belangrijke sportwedstrijd zien. De bar is 5 avonden per week geopend tot in de late uurtjes.

6. Taphouse

Het historische interieur, gekleurde glas in loodramen, oude, leren banken en stoelen en donker houten meubels, maken deze kroeg tot een gezellige en sfeervolle plek waar je zeker een avondje kunt vullen. De naam zegt het al, in de Taphouse worden bieren getapt waarvan je het bestaan niet eens wist. De ideale plek voor een proeverij dus! De kroeg organiseert veel feestjes, er komen regelmatig Life bandjes optreden en de keuken serveert ook nog eens heerlijke gerechten. Wat wil je nog meer?

7. P’Macs

Voorheen heette deze bar Bia Bar, maar is nu veel populairder.  P’Macs is nog niet zo lang geleden geopend, en won de prijs van beste stadsbar in 2013 bij de Ierse barprijzen.  Deze prijs wonnen ze mede door hun unieke smaak van goed ambachtelijk bier, lekkere deuntjes en een super fijne sfeer. Vaak wordt er muziek gedraaid uit de jaren ’90, waarbij locals én toeristen helemaal los gaan. Het leuk aan deze kroeg is ook dat er gratis retrochips wordt aangeboden, zoals Wheelies en Snax, die nergens anders meer te bekennen zijn. Er is ook de mogelijkheid om in de avond lekkere hapjes en gerechten te bestellen. Ontdek Dublin nightlife in P’Macs!

8. Panti Bar

Deze gezellige,  kleine bar in Dublin is de meest bekende homobar van de stad. Het is eigendom van de Dragqueen van Dublin, Drag Panti, die de bar een vriendelijke, gastvrije sfeer geeft.
Tijdens doordeweekse avonden is het ontspannen en rustig in Panti Bar, en is het een goede plek om te ontspannen voor een drankje na het werk. Maar in het weekend geeft de eigenaresse graag een bruisend feestje, en gaan ze door tot laat in de nacht. Ook wordt er vaak een entertainment show gegeven vanaf 22:00, met optredens vol glitter en glamour. De muziek die gedraaid wordt is een mix van pop, indie, electro, disco en rock.

9. International Bar

De International Bar is een charmante Victoriaanse pub en druipt van het Dublin-karakter. De bar staat bekend om het organiseren van nachtelijke comedy-sessies (beste en oudste comedybar van Dublin) , toneelstukken, Life muziek, poëzieavonden en de 1916 Walking Tour.
Het beroemde gebouw waarin deze populaire bar van Dublin gevestigd is, is meer dan tweehonderd jaar oud en straat één en al charme uit. Er bevindt zich ook een live locatie boven, waar de laatste twee decennia het opkomende striptalent van Dublin heeft gestaan. Wil je een avondje entertainment? Sla dan de International Bar niet over!

Dit was slechts een kleine impressie van alle leuke kroegen in Dublin. Genoeg inspiratie gekregen om je aan het bruisende Dublin nightlife te wagen? Boek dan snel je vlucht naar deze gezellige, levendige stad en hou je net als een echte Ier staande in de ontelbare kroegen. Geen zin om zelf op pad te gaan? Check dan deze website voor een georganiseerde Dublin kroegentocht!

Reageren