Drie tips voor internetten en bellen op reis

Tijdens je vakantie in het buitenland komt je telefoon vaak goed van pas. Of je nu de route naar een restaurant opzoekt in Google Maps of een foto op Instagram wil plaatsen; je hebt reden genoeg om je telefoon bij de hand te hebben. Daarom hebben we drie tips om je telefoonkosten laag te houden tijdens jouw trip!

1. Maak gebruik van een datalimiet

Wanneer je buiten de Europese Unie (EU) op vakantie gaat is het handig om een datalimiet bij je provider in te stellen of een vakantiebundel aan te schaffen. Bekijk alle voordelen en de voordeligste Simonly abonnementen in het buitenland op Simonly.nl. Zo voorkom je onnodig hoge kosten.

Reis je binnen de EU? Dan hoef je al een stuk minder rekening te houden met je bel- en internetkosten. Per juni 2017 zijn de roamingkosten binnen de EU namelijk afgeschaft. Zo kun je met je Nederlandse bundel kosteloos bellen en internetten in een ander EU land. Let wel op de volgende landen: Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Monaco, Andorra en Gibraltar. De afschaffing van roamingkosten is niet van toepassing in deze landen. Check dit even bij je provider voor vertrek.

2. Gebruik VPN verbinding

Vaak kun je gebruik maken van WiFi tijdens je vakantie. Let er dan wel op dat je verbinding maakt via een Virtual Private Network (VPN) verbinding. Met VPN is je verbinding versleuteld en kun je veiliger internetbankieren en e-mailen. Er zijn verschillende apps die je hiervoor kunt gebruiken zoals Express VPN en Nord VPN. Deze apps kun je gemakkelijk downloaden in de App Store en in de Google Play store. Op deze manier ben je beter beschermd tegen hackers en kun je zelfs je favoriete TV-programma’s blijven volgen en series downloaden terwijl je op vakantie bent.

3. Koop een Prepaid simkaart

Ga je voor langere tijd op vakantie naar een land buiten de EU? Dan raden we je aan een Prepaid simkaart of een databundel aan te schaffen bij aankomst. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over je bundel. Mocht je voor deze optie gaan, dan is het ook handig om een oude telefoon mee te nemen naar het land van bestemming. Je reguliere telefoon kun je dan uitzetten tijdens je vakantie. Zo weet je zeker dat je geen extra kosten maakt terwijl jij op vakantie bent.

Op deze drie manieren kun jij dus besparen op extra telefoonkosten in het buitenland en zorgeloze vakantie.

Reageren