Drie plekken die je echt moet bezoeken in Zuid-Limburg!

Vaak als we het hebben over bezienswaardigheden die je zeker een keer in je leven moet bezoeken, dan hebben we het over plaatsen in het buitenland. Maar er zijn ook verschillende bezienswaardigheden in ons eigen kikkerlandje te vinden. Waaronder het prachtige Zuid-Limburg. In deze regio aan de grens met België zijn verschillende plaatsen te vinden die je zeker een keer gezien moet hebben. Hieronder zijn drie plekken die je niet mag missen in Zuid-Limburg.

Het drielandenpunt in Vaals

Als eerste is natuurlijk het drielandenpunt in Vaals. Deze prachtige plek is het punt waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Vroeger een belangrijk strategisch, economisch en politiek middelpunt voor de omgeving. Het klimaat en weelderige natuurschoon vormen de basis voor de aantrekkingskracht naar dit gebied. Naast het bezoeken van het drielandenpunt kun je er ook andere activiteiten ondernemen. Voor groepen van 20 tot 500 personen kun je gebruik maken van het labyrinth, deelnemen aan een schietcompetitie, bruiloften & partijen organiseren, vergaderen, actieve spellen spelen en ontbijten, lunchen & dineren. Als u met een grote groep het drielandenpunt gaat bezoeken, dan is het verstandig om dit te combineren met een groepsovernachting. Kijk dan eens voor vakantiehuis 20 personen om met de gehele groep gezellig te overnachten.

De Cauberg

De Cauberg is een van de weinige bekende bergen in Nederland. Maar deze berg moet je echt een keer bezoeken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden langs deze berg te vinden. Denk hierbij aan:

  • Het monument de Valk
  • De gemeentegrot
  • Het Valkenburgse Grottenaquarium
  • Begraafplaats Cauberg
  • Romeinse catacomben
  • Valkenburgs openluchttheater
  • Het monument voor het Limburgs verzet in de Tweede Wereldoorlog
  • Het kuuroord Thermae 2000

Zoals je ziet zijn er vele bezienswaardigheden te vinden bij de Cauberg, zeker een reden om dit unieke landschap in eigen land eens te bezoeken.

Eyser heuvelrug

Iets minder bekend dat de bovenstaande plaatsen, maar zeker niet minder. De Eyser heuvelrug is een uniek landschap dat nergens anders in Nederland is te vinden. Deze heuvelrug is uitgegroeid tot een bepalend landschapskenmerk in Zuid- Limburg. Iedereen in de regio kent de kenmerkende bomen wel, ze zijn duidelijk zichtbaar vanuit nabijgelegen dorpjes. De kronkelende wegen, de bomen aan de horizon, het glooiende landschap, een prachtig stuk Zuid-Limburgs natuur dat iedereen moet zien. Wat dit landschap echt speciaal maakt zijn de Italiaanse Populieren. Als je dit stukje natuur bezoekt is het net alsof je naar een ansichtkaart kijkt. Zeker het bezoeken waard!

Ga jij binnenkort met jouw gezin of met een groep vrienden het prachtige Zuid-Limburg bezoeken? Overweeg dan om een overnachting erbij te boeken. Met een groepje is een vakantiehuis 10 personen natuurlijk ideaal!

Reageren