Dortmund – 5x de leukste hotspots

Dortmund ligt op ongeveer drie uur rijden van Amsterdam. De Duitse stad is dus de perfecte plek voor een weekendje weg. Wat je allemaal ziet en doet in Dortmund? Lees vooral verder om de vijf leukste hotspots te ontdekken!

Dortmund hotspots
Foto: Pixabay

1.Maak een stadswandeling door Dortmund

Deze wandeling van 4,2 kilometer begint bij Köningswall, waar het tevens eindigt. Je wandelt langs de Dortmunder U, het Ruhr Visitorcenter, de Petrikirche, de Propsteihof en -kerk, en nog veel meer bezienswaardigheden.

2. Andrä Dortmund

De muziekliefhebbers onder ons kunnen waarschijnlijk uren besteden in muziekwinkel Andrä. Je koopt (en beluistert) er CD’s, LP’ en singles maar ook films en games, zowel nieuw als tweedehands. Dit alles is verspreid over twee verdiepingen: een paradijs voor muziekfanaten!

Adres: Westenhellweg 54

LP Blondie Andrä Dortmund - hotspots

3. Coffee Fellows

Voor een kop koffie en met wat lekkers ga je naar Coffee Fellows. Coffee Fellows is een keten van koffiezaken in Duitsland, in Dortmund vind je er vier. Voor een lunch kun je hier ook terecht. Een tip is de capresebagel met tomaat, mozzarella en rucola!

Adres: Schwarze-Brüder-Straße 1, Königswall 15, Westenhellweg 1 en Flughafenring 2

Gebakje Coffee Fellows Dortmund - hotspots

4. Scoozi Dortmund

Na een drukke dag Dortmund ontdekken is Scoozi een leuk restaurant om te dineren. Scoozi wordt beschreven als Italiaans restaurant, maar serveert ook burgers, salades en vis- en vleesgerechten. Guten Appetit!

Adres: Kleppingstraße 9-11

Soep Scoozi Dortmund - hotspots

5. Thier-Galerie Dortmund

Shopfanaten halen hun hart op in Thier-Galerie, het grootste winkelcentrum van Dortmund. Je shopt een nieuwe outfit bij elkaar in de ruim 160 winkels en eindigt bij de food court voor lunch of diner. Mocht je Nederland erg missen, dan zit er ook een Nederlandse snackbar, ‘Frietjes uit Holland’.

Adres: Westenhellweg 102-106

Dortmund is natuurlijk ook bekend vanwege voetbalclub Borussia Dortmund. Er is een museum van de club (Borusseum) of je kunt een wedstrijd bijwonen. Je leest hier meer over voetbalreizen.

Reageren