Dit zijn de mooiste wandelroutes van Europa

Wandelvakanties zijn erg populair, bij zowel ouderen als jongeren. Wandelend kun je een gebied in alle rust verkennen en echt even goed ontspannen. Daarnaast is wandelen ook sportief en kun je jezelf ook echt doelen stellen. Door heel Europa vind je de mooiste wandelroutes, voor zowel beginners als gevorderde wandelaars. Want hoewel wandelen in eerste instantie ‘easy-peasy’ lijkt, zijn sommige tochten erg intens en moet je hiervoor topfit zijn. Wat zijn nu de mooiste wandelroutes van Europa? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Tour de Mont Blanc

Een absolute klassieker onder de Europese wandelroutes is de Tour du Mont Blanc. Deze wandeling van 170 kilometer voert door het gebied rondom de iconische Mont Blanc Italië, Frankrijk en Zwitserland. Hoewel de hele route door het hooggebergte voert is er volop afwisseling met mooie dorpjes en groene dalen. De wandeling duurt gemiddeld ongeveer 10 dagen en is niet geschikt voor onervaren wandelaars.

wandelroutes-europa-2

Lees ook: Zeven boeken die je zullen inspireren om te gaan wandelen!

Alta Via 1

Het mooie en afwisselende landschap van Noord-Italië kun je uitstekend verkennen door de Alta Via 1 te lopen. Deze schitterende wandeling voert van Dobbiacio naar Bulleno en is ongeveer 120 kilometer lang. Onderweg kom je door de indrukwekkende Dolomieten waar je de mooiste rotspartijen tegenkomt. Ook kom je mooie dorpjes, sfeervolle berghutjes en historische slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog tegen.

De Adelaarsweg

Deze fantastische wandelroute voert over de mooiste bergtoppen van Oostenrijk. De wandelroute heeft niet voor niets de naam Adelaarsweg gekregen, door de grote hoogte heb je tijdens de wandeling vaak het perspectief van een vogel op de wereld. De wandelroute is in totaal 300 kilometer lang en overbrugt maar liefst 31000 hoogtemeters. Dit grote aantal hoogtemeters geeft wel aan dat de Adelaarsweg niet is weggelegd voor de onervaren wandelaars. De inspanning die het lopen kost wordt wel beloond met de mooiste uitzichten, bergdorpjes en berghutten

West Highland Way

In het Verenigd Koninkrijk zal iedere fanatieke wandelaar als vanzelf gaan glimlachen wanneer je over de West Highland Way begint. Deze schitterende wandeling voert door de Schotse Hooglanden waar je de mooiste valleien en rotspartijen van heel het Verenigd Koninkrijk zult vinden. Ook kom je onderweg gletsjers, meren en andere ruige landschappen tegen. Liefhebbers van de Harry Potter films zullen ook enthousiast worden van het iconische Glennfinnan Viaduct dat je onderweg tegenkomt.

wandelroutes-europa-3

Lees ook: Wandelen door de Samaria kloof op Kreta!

De Laugavegur

Deze IJslandse wandelroute heet Laugavegur hetgeen we in het Nederlands kunnen vertalen als weg van de warmtebronnen. De route bevindt zich in het zuiden van het spectaculaire IJsland en brengt je langs de mooiste natuurverschijnselen. Je komt langs gletsjers, vulkanische heuvels en natuurlijk de kenmerkende geisers. Voor de echte avonturiers is deze wandelroute een echte aanrader doordat er onderweg weinig faciliteiten te vinden zijn. Slapen doe je hierdoor meestal in een tent en eten bereiden boven een zelfgemaakt vuur. Tijdens de wandeling voelen veel mensen zich dan ook een met de spectaculaire natuur van IJsland. Een unieke wandeltocht die elke wandelfanaat een keer gelopen moet hebben!

De pieken van de Balkanroute

Deze wandelroute is zelfs bij de meeste wandelliefhebbers nauwelijks bekend. De pieken van de Balkanroute voert door Montenegro, Kosovo en Albanië. De bergen van Montenegro, de mooiste Kosovaarse dorpen en het Albanese hoogland, voor velen is dit onontdekt gebied maar deze wandeling laat je het schitterende gebied op zijn mooist zien. Je ontdekt onderweg niet alleen de mooiste natuur maar ook cultuur- en geschiedenisliefhebbers kunnen tijdens deze wandeltocht hun hart ophalen. Een veelzijdige wandelroute voor zowel beginners als gevorderde wandelaars!

wandelroutes-europa-4

Ben jij een wandelfanaat? Zo ja, in welk land wandel jij het liefst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren