Dit zijn de mooiste wandelroutes van Europa

Er zijn ongelofelijk veel schitterende wandelroutes in Europa, verspreid over het hele continent. Wat zou leuk is aan Europese wandelroutes, is dat ze heel gevarieerd zijn. In Zuid-Europa heerst immers een heel ander klimaat dan in Noord-Europa of Centraal-Europa. Dat betekent dat er andere natuur aanwezig is, andere wilde dieren en ander weer. Bovendien bestaan er gebieden met veel reliëf en gebieden die nagenoeg vlak zijn. Daar komt nog eens bij dat de ervaring van een bepaalde wandelroute heel anders kan zijn in de winter dan in de zomer. Eigenlijk moet je een wandelroute lopen in verschillende seizoenen. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg schitterende wandelroutes in ons eigen kikkerlandje, die absoluut een aanrader zijn. Toch is er nog veel meer dan dat! In heel Europa zijn beroemde en uitdagende wandelroutes die je kunt nemen. Wij zetten een aantal voor je op een rij.

Muur van Hadrianus

In het noorden van Engeland is een schitterende wandelroute, die langs de overblijfselen van de Muur van Hadrianus loopt. Voor mensen die niet alleen van wandelen houden, maar ook van geschiedenis, is deze tocht een absolute aanrader. Deze muur werd gebouwd door de gelijknamige Romeinse keizer tussen 117 en 138 na Christus. De muur moest zorgen voor een betere verdediging aan de noordkant van het Romeinse Rijk. Je komt bij de route langs verschillende historische bouwwerken en andere overblijfselen. Ook is de route niet heel ingewikkeld en is er weinig hoogteverschil. Hierdoor kunnen onervaren wandelaars of mensen die niet een al te zware tocht willen maken, deze wandelroute uitstekend doen. De afstand is ongeveer 135 kilometer.

Laugavegur

Deze wandelroute in IJsland staat ook wel bekend als de warmebronnenweg (Laugavegur is warmebronnenweg in het IJslands). Wie een veelzijdige route wil lopen met schitterende en unieke natuur, moet deze absoluut nemen. Niet alleen word je continu omringd door schitterende en uitgestrekte sneeuwvlaktes, ook kom je langs spectaculaire geisers, gletsjers en vulkanische gebieden. Je moet het wel prima vinden om nat en vies te worden. Daarnaast slaap je in tenten en ben je afhankelijk van het zelf meegebrachte eten. Deze route is dus echt voor avonturiers en biedt weinig luxe, maar wel een schitterend landschap.

Alta Via 1

Een van de mooiste natuurgebieden om een wandeling door te nemen is het gebergte de Dolomieten. Tijdens deze 120 kilometer durende wandelroute kom je van alles tegen. Je moet langs steile heuvelwanden zien te komen, maar ook kom je indrukwekkende gebieden tegen waar de Eerste Wereldoorlog zich heeft afgespeeld. Overnachten kun je doen in de daarvoor gebouwde berghutten, zodat je beschut bent tegen de wind.

wandelroutes dolomieten

Lees ook: Wandelen door de Samariakloof op Kreta!

Pembrokeshire Coast Path

Deze wandelroute in het Zuidwesten van Wales is een hele uitdagende, maar prachte tocht langs de Britse kust. Het zal je daarom ook niet verbazen dat je langs deze route tal van strandjes vindt en altijd kunt genieten van de geur van de zee. Wel is voorzichtigheid geboden, aangezien je langs verschillende kliffen loopt, die vrij diep kunnen zijn. Wees daar dus alert op. Wie geluk heeft, zou wellicht zeehonden of dolfijnen kunnen spotten tijdens het bewandelen van deze route. Ook zul je veelvuldig zeevogels rond zien vliegen.

Heb jij een van deze routes al eens gelopen? We horen graag je ervaringen!

Reageren