Dit zijn de mooiste plekken op het Canarische Eiland Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en ligt voor de kust van Marokko, maar hoort bij Spanje. Het is ongeveer 5 uur vliegen vanaf Nederland en het massa-toerisme is pas goed op gang gekomen door de opkomst van de prijsvechters in de luchtvaart. Op zoek naar de mooiste plekken op Tenerife? Wij wijzen ze je graag!

Dit zijn de mooiste plekken op Tenerife

De mooiste plekken op Tenerife vind je in het binnenland waar de natuur overweldigend is en het vulkanische landschap ontzagwekkend. Maar de meeste vakantiegangers komen naar het eiland voor het mooie weer en noemen als mooiste plekken van Tenerife de brede zandstranden. Tenerife is niet alleen een populaire bestemming in de zomermaanden. Ook in de winter is de temperatuur aangenaam en is het vrijwel altijd zonnig. De badplaatsen op het eiland worden dan ook in de winter als de leukste plaatsen op Tenerife beschouwd omdat er ook dan altijd wat te doen is voor de gasten.

Bezienswaardigheden op Tenerife

Wil jij een bezoek brengen aan Tenerife’s mooiste plekken in zomer en winter, dan hebben we een aantal bezienswaardigheden op een rij gezet.

1. Pico del Teide

Een van de mooiste plekken op Tenerife om te bezoeken is zeker de top van de vulkaan El Teide. Met de kabellift word je tot op een hoogte van 3.500 meter gebracht. Het uitzicht over het eiland en de omgeving is beslist sensationeel te noemen.

2. Garachico

Er zijn veel leuke plaatsen op Tenerife en de dorpjes van Zuid-Tenerife zijn populaire bestemmingen voor een romantische wandelingen tussen de historische huisjes. Maar het meest authentieke dorp is aan de noordkust gelegen. Hier zijn er minder toeristen en kan je op je gemak genieten van kerkjes, een klooster en veel historische woningen. Dit is wellicht te beste plek om een indruk te krijgen hoe Tenerife er eeuwen geleden moet hebben uitgezien.

Garachico

3. Het raadsel van Güimar

Bij de in het oosten van het eiland gelegen badplaats Güimar vind je een aantal piramides. De 6 bouwwerken bestaan uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar zijn gestapeld. Wie deze piramides heeft gebouwd, wanneer dar is gebeurd en met welk doel heeft men nog steeds niet kunnen achterhalen. Bijzonder is dat er voor de piramides geen gebruik is gemaakt van stenen uit de omgeving, hoewel die daar voldoende voorradig zijn. De stenen hebben hun oorsprong in Zuid-Tenerife.

4. Masca

Een van Tenerife’s mooiste plekken is waarschijnlijk het piratendorp Masca. Dit bergdorp heeft een prachtig panoramisch uitzicht. In de afdaling moet je ongeveer 600 meter overbruggen. Een paar stevige wandelschoenen is beslist geen overbodige luxe dan. De tocht loopt door de Mascakloof en eindigt op een van de meest romantische plekjes die voorstelbaar zijn: een rotsstrand omringd door grillige kliffen. Je verwacht ieder moment een piratenschip aan de horizon te zien opduiken. Er vertrekt hier een boot naar Los Gigantes.

5. Loco Parque

Een van de leukste plaatsen op Tenerife en de meest populaire bezienswaardigheid is Loco Parque. Dit is een uitgestrekte tropische tuin met tropische planten en dieren in Puerto de la Cruz. Papegaaien in de meest schitterende kleuren zijn de grootste attractie van het park. Maar er is ook een voorstelling met orka’s die zijn overgevlogen vanuit SeaWorld in San Antonio. Er gaat een gratis treintje vanuit het centrum van de stad naar Loco Parque. Voor toegang moet je wel betalen.

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden van Tenerife

De mooiste badplaatsen op Tenerife

Er zijn verschillende soorten badplaatsen op Tenerife. Sommige zijn gegroeid rond bestaande nederzettingen en er zijn ook badplaatsen volledig uit de grond gestampt voor de nieuwe stroom toeristen. Ook de stranden zijn zeer verschillend. De populaire stranden zijn breed en hebben meters brede zacht zand. Maar er zijn ook strandjes waar bijna niemand komt en waar de kiezels overheersen. Als jij een romantisch plekje zoekt voor jou en je partner vind je die ook beslist op Tenerife.

1. Playa de las Américas

Dit is de grootste badplaats op het eiland en heeft alles wat een vakantieganger die voor een zonvakantie komt, zal wensen. Er zijn prachtige stranden in de omgeving en het stadje is bruisend. Tijdens het hoogseizoen is dit de meest drukke plaats op het eiland en als je van feesten tot in de kleine uurtjes houdt, zal je hier alles vinden wat je wilt. De badplaats is ook volledig op gezinnen ingericht en de horeca kent inmiddels de grillen van de westerse toerist.

2. Los Gigantes

Dit is een van de badplaatsen in het westen en behoort tot de ‘nieuwe generatie’ op het eiland. Het is eigenlijk een gigantisch toeristencomplex dat volledig bestaat uit hotels, vakantiewoningen en -appartementen. Ook de horeca is volledig gericht op de toeristen en je zal hier geen klein restaurant aantreffen waar de eilandbewoners komen aanschuiven. Iedereen kiest voor de beste plek om vakantie te vieren en ook bij Los Gigantes zijn de stranden mooi en ben je nooit ver weg van de bezienswaardigheden op Tenerife.

3. Garachico

Deze badplaats aan de noordkust wordt meer bezocht door de eilandbewoners dan toeristen en dan heeft ook te maken met de kust. Hier geen zandstranden waar golven kalm aan komen zetten. Bij Garachico beuken de golven op de rotskust zoals ze al deden voordat er mensenogen waren om naar dat geweld te kijken. Hier vind je wel kleine horecagelegenheden waar de ‘vangst van de dag’ van de dag op tafel zal komen en niemand vraagt om een menu. Beslist een aanrader als je de lokale cultuur wilt opsnuiven.

Weetjes over Tenerife

Tenerife heeft twee hoofdsteden te weten Santa Cruz en Las Palmas op Gran Granaria. Net als bij co-ouderschap nemen de beide steden afwisselend de verantwoordelijkheid voor het eiland. Een beetje vreemd, maar het lijkt te werken.

Als je vraagt wat er te doen is op het eiland, dan kan je altijd een festival bezoeken. In de zomer is er elke dag wel eentje op het eiland. Misschien zal je verbaasd staan dat er vaak geworsteld wordt, voor de show of als serieuze sport. Op Tenerife is worstelen al populair sinds 1420. Canarisch worstelen heeft een aantal specifieke regels en komt alleen op deze elanden voor.

Lees ook: De 10 beste restaurants op Tenerife

Reageren